Netgear skickar Nighthawk M5 5G WiFi 6 mobil router 2020

0 Shares

Netgear M5 router

Snart kommer du att kunna resa med stil. Och med stil menar jag supersnabb anslutning. Netgear tillkännagav idag på CES 2020 sin första mobila 5G-hotspot, Nighthawk M5 5G WiFi 6 Mobile Router (modell MR5200).

Nighthawk M5: 5G möter Wi-Fi 6

Som namnet antyder är Nighthawk M5 en mobil hotspot som har 5G som internetkälla och använder Wi-Fi 6 för att betjäna kunder.

Tekniskt sett kan den mobila routern ansluta till internet med hastigheter upp till 4Gbps. I verkligheten beror hastigheten på var du är och vilken operatör du använder, men chansen är stor att den kommer att vara snabbare än 4G.

M5 har också andra fördelar med 5G, inklusive upp till 10 gånger lägre latens jämfört med 4G, och mycket bättre spektrumeffektivitet. Den mobila hotspotten stöder förresten 4G också, som backup där 5G-signalen inte är tillgänglig.

Vanligt routerstöd

Som en mobil Wi-Fi-hotspot kan M5 leverera lokala hastigheter i gigabitklass. Men om du känner att den lilla enheten inte har tillräckligt med kraft från en riktig router, har du förmodligen rätt. Åtminstone kan den hantera ett litet antal klienter åt gången.

För att kompensera för det har M5 en Gigabit-nätverksport för användare att ansluta den till WAN-porten på en traditionell router. I det här fallet kommer den att fungera som en vanlig internetkälla, till exempel ett modem, och låta routern ta hand om nätverket.

Som strömkälla använder M5 en USB-C-port för laddning och ett löstagbart uppladdningsbart batteri. Netgear säger att den mobila routern har lång batteritid, men kan också fungera när den är ansluten, med batteriet borttaget.

Prissättning och tillgänglighet

Nighthawk M5 5G WiFi 6 Mobile Router är tillgänglig under andra halvan av detta år med priser och mer information tillgänglig då.

0 Shares