Netgear skickar Nighthawk M5 5G WiFi 6 mobil router 2020

0 Shares

Netgear M5 router

Snart kommer du att kunna resa med stil. Och med stil menar jag supersnabb anslutning. Netgear tillkÀnnagav idag pÄ CES 2020 sin första mobila 5G-hotspot, Nighthawk M5 5G WiFi 6 Mobile Router (modell MR5200).

Nighthawk M5: 5G möter Wi-Fi 6

Som namnet antyder Àr Nighthawk M5 en mobil hotspot som har 5G som internetkÀlla och anvÀnder Wi-Fi 6 för att betjÀna kunder.

Tekniskt sett kan den mobila routern ansluta till internet med hastigheter upp till 4Gbps. I verkligheten beror hastigheten pÄ var du Àr och vilken operatör du anvÀnder, men chansen Àr stor att den kommer att vara snabbare Àn 4G.

M5 har ocksÄ andra fördelar med 5G, inklusive upp till 10 gÄnger lÀgre latens jÀmfört med 4G, och mycket bÀttre spektrumeffektivitet. Den mobila hotspotten stöder förresten 4G ocksÄ, som backup dÀr 5G-signalen inte Àr tillgÀnglig.

Vanligt routerstöd

Som en mobil Wi-Fi-hotspot kan M5 leverera lokala hastigheter i gigabitklass. Men om du kĂ€nner att den lilla enheten inte har tillrĂ€ckligt med kraft frĂ„n en riktig router, har du förmodligen rĂ€tt. Åtminstone kan den hantera ett litet antal klienter Ă„t gĂ„ngen.

För att kompensera för det har M5 en Gigabit-nÀtverksport för anvÀndare att ansluta den till WAN-porten pÄ en traditionell router. I det hÀr fallet kommer den att fungera som en vanlig internetkÀlla, till exempel ett modem, och lÄta routern ta hand om nÀtverket.

Som strömkÀlla anvÀnder M5 en USB-C-port för laddning och ett löstagbart uppladdningsbart batteri. Netgear sÀger att den mobila routern har lÄng batteritid, men kan ocksÄ fungera nÀr den Àr ansluten, med batteriet borttaget.

PrissÀttning och tillgÀnglighet

Nighthawk M5 5G WiFi 6 Mobile Router Àr tillgÀnglig under andra halvan av detta Är med priser och mer information tillgÀnglig dÄ.

0 Shares