Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Netgear ReadyNAS 312 2-bay SMB / SOHO NAS recension

Introduktion

x86-baserade NAS-enheter som riktar sig till SMB-konsumenter är vanligtvis av 4-fack eller fler varianter. Det finns dock en växande marknad för 2-fack högpresterande enheter. Nästan alla större NAS-leverantörer har en Atom-baserad 2-fack SMB NAS-enhet. Vi har inte granskat några 2-fack x86-baserade NAS-enheter tidigare, men ett antal sådana enheter har utvärderats i vår testbädd. Under de kommande veckorna kommer vi att titta på några anteckningar från våra utvärderingar. Idag ska vi titta på Netgears 2-bay SMB-erbjudande, ReadyNAS 312.

Netgears lagringssortiment har varit i lite förändring under de senaste åren. Medan de x86-baserade versionerna har varit ganska stabila, var deras SOHO/hemkonsumentsortiment tvunget att växla från SPARC-baserade enheter till ARM-baserade. Vi täckte omstarten av ReadyNAS OS för ARM-baserade enheter i recensionen av ReadyNAS NV+ v2. Trots Netgears löfte att arbeta med att lägga till funktioner och göra det nya ReadyNAS OS bättre att använda, är vi här, två år senare, och tittar på ännu en omstart av ReadyNAS OS.

När det gäller omdesign är ReadyNAS OS 6.0 det mest ambitiösa hittills. Till skillnad från andra NAS-leverantörer som väljer säkerheten hos det beprövade EXT3 / EXT4-filsystemet för de interna volymerna, har Netgear valt den banbrytande BTRFS. Fördelarna med BTRFS över EXT3 / EXT4 är många. Dessa inkluderar kontrollsummor för integritet, inbyggda ögonblicksbildsmekanismer, kontinuerlig defragmentering, onlinedatakomprimering, skrubbning med felkorrigering och inbyggda lagringspooler som gör en separat LVM onödig. Jämfört med ZFS är minneskraven mer hanterbara, men dedupliceringsstödet i ZFS är mycket bättre. Det finns dock ett intryck bland vissa IT-folk att btrfs inte är tillräckligt stabilt för distribution i produktionsmiljöer. Netgear indikerar att btrfs är en del av Oracles produktionskärna och för närvarande används samma kod och kärna i ReadyNAS OS 6.x.

Specifikationerna för RN312 finns nedan:

Specifikationer för Netgear ReadyNAS 312

Processor

Intel Atom D2701 (2C/4T, 2,13 GHz)

Bagge

2 GB DDR3 RAM

Drive Bays

2x 3,5″/2,5″ SATA 6 Gbps HDD / SSD (hot-swappable)

Nätverkslänkar

2x 1 GbE

USB-platser

2x USB 3.0 / 1x USB 2.0

eSATA-slots

1x

Expansionsplatser

Ingen

VGA / Display Out

HDMI

Länk till fullständiga specifikationer

Fullständiga specifikationer för Netgear ReadyNAS 312

ReadyNAS 312 kör en Linux-kärna (v3.0.87). Andra intressanta aspekter av plattformen kan samlas in efter att ha fått SSH-åtkomst till enheten.

I resten av recensionen kommer vi att täcka installations- och användningsintrycken följt av en beskrivning av vår testbäddsinställning och testmetodik för ReadyNAS 312. Detta följs av riktmärken i enkel- och multiklientlägen. För enstaka klientscenarier har vi både Windows- och Linux-riktmärken med CIFS- och NFS-andelar. Vi kommer också att ha några prestandanummer med kryptering aktiverad. I det sista avsnittet kommer siffror för strömförbrukning samt RAID-återuppbyggnadstider att täckas tillsammans med några avslutande anteckningar.