Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Netflix låter användare justera uppspelningshastigheten men inte alla är nöjda med det

Netflix har börjat rulla ut en funktion som låter dig se program snabbare eller långsammare med uppspelningshastighetskontroller.

De nya kontrollerna för uppspelningshastighet gör att abonnenter snabbt kan växla mellan 0,5x, 0,75x, 1x, 1,25x och 1,5x hastighet, på streamat och nedladdat innehåll. Pitching av ljud störs inte vid olika hastigheter. Hastighetsvalen liknar YouTubes, med något mindre val.

Funktionen har börjat rulla ut till Andoid-telefoner, med ytterligare rullning inklusive iOS och webb planerad för de kommande veckorna.

Funktionen har varit mycket efterfrågad av medlemmar i flera år. Viktigast av allt är att våra tester visar att konsumenter värdesätter den flexibilitet det ger oavsett om det är att se om sin favoritscen eller sakta ner saker för att de tittar med undertexter eller har hörselproblem.

Keela Robison, Vice President of Product Innovation, Netflix

Netflix nämnde att testa funktionen förra året, men möttes av kritik från regissör och skådespelare för att de tillåtit möjligheten att fundamentalt förändra hur deras program visas.

Nej. Det är inte så det fungerar. Distributörer får inte ändra hur innehållet presenteras. Att göra det är ett förtroendebrott och kommer inte att tolereras av de människor som tillhandahåller det. Låt de människor som inte bryr sig sätta det i sina kontrakt att de inte bryr sig. De flesta gör det. https://t.co/ZPQPpgTXOc

— Judd Apatow 🇺🇦 (@JuddApatow) 28 oktober 2019

Som svar på kritiken förra året, svarade Netflix:

Vi har också varit uppmärksamma på vissa innehållsskapares oro. Det är därför vi har begränsat utbudet av uppspelningshastigheter och kräver att medlemmarna varierar hastigheten varje gång de tittar på något nytt – jämfört med att fixa sina inställningar baserat på den senaste hastigheten de använde.

Netflix talesperson för The Verge

Flytten har inte mötts med totalt förakt. National Association of the Deaf tackade Netflix för förändringen, och den gav döva en långsammare läsupplevelse med undertexter.

Everette Bacon från National Federation of the Blind sa: “Många människor i det blinda samhället kan förstå och uppskatta ljud som spelas upp i en mycket snabbare takt än vad som kan vara bekvämt för de flesta seende.”