Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Netflix har rätt om lösenordsdelning av fel anledning

Netflix ska slå ner på lösenordsdelning

För lite mindre än en månad sedan tillkännagav Netflix planer på att slå ner på lösenordsdelning, eftersom streamingplattformen slog “intäktstillväxt i motvind” på grund av den vanliga praxisen. Faktum är att Netflix uppskattar det mer än 100 miljoner hushåll använder delade lösenord30 miljoner varav finns i USA och Kanada.

Detta skulle vara det första försöket att slå ner på lösenordsdelning av någon streamingtjänst, eftersom sådana som HBO Max, Disney+ och andra inte har berört begreppet ännu.

Netflix är dock inte orimligt. Företaget planerar att fortfarande tillåta lösenordsdelning men kommer sannolikt att ta ut en extra avgift för nöjet att behålla kontot i familjen. För det här handlar inte om lösenordssäkerhet, det handlar om intäkter.

“Om du har en syster, låt oss säga, som bor i en annan stad, du vill dela Netflix med henne, det är bra”, sa Greg Peters, Chief Operating Officer för Netflix, under företagets resultatkonferenssamtal. “Vi försöker inte stänga av den delingen, men vi kommer att be dig att betala lite mer för att kunna dela med henne och så att hon får nyttan och värdet av tjänsten, men vi får också intäkterna förknippade med den visningen.”

Och det är kärnan i frågan. Netflix ser inte efter din säkerhet på nätet, det ser efter sin egen slutresultat, vilket troligen är det som har folk i strid.