Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Netflix ger “Screen Lock” -knappen för sin Android-app

Netflix har rullat ut en snygg liten funktion till sina Android-appanvändare som heter Screen Lock, som som du kanske har gissat låser skärmgränssnittselementen när du tittar på innehåll i appen. Det kan vara till hjälp att förhindra oavsiktliga skärmrörelser som ibland kan leda till snabbspolning i onödan, hoppa till nästa avsnitt eller inaktivera / aktivera undertexter.

Netflix har drivit uppdateringen under de senaste dagarna via både en serveruppdatering och för Android-appen. Den visas bredvid de andra knapparna i spelarens användargränssnitt, mellan knapparna “Speed” och “Episode”. Om du klickar på den försvinner alla UI-element, inklusive uppspelning / paus, bakåt / framåt-knapparna och videoskrubberen, och visar en “Skärmlåst” -ikon.

För att låsa upp gränssnittselementen måste användaren klicka på ikonen Skärmlåst och klicka en gång till för att bekräfta upplåsning.

Det är en liten liten funktion men användbar för många. Till exempel kan en förälder som tittar på innehåll med sitt barn, ett skärmlås, förhindra att barnet av misstag eller avsiktligt ändrar avsnittet med bara ett klick. Uppdateringen är för närvarande endast tillgänglig för Netflix för Android, även om vi kan förvänta oss att den snart kommer till iOS-appen.

Du kan ladda ner Netflix för Android från Play Store här.

Via