Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

NetEase Cloud Music och Emperor Entertainment samarbetar

Två jättar inom den kinesiska musikindustrin har gått samman för att marknadsföra kinesisk musik till yngre demografi.

Streamingtjänsten NetEase Cloud Music har samarbetat med Emperor Entertainment i vad de refererar till som ett “strategiskt samarbete”. Fokus kommer i första hand att ligga på att främja kinesisk musik, att arbeta tillsammans kring uppträdande och upphovsrättsmöjligheter för musik.

Med avtalet har NetEase Cloud Music tillgång till upphovsrätten för alla Emperor Entertainment-artister, inklusive populära artister som Joey Yung och Nicholas Tse, vilket ger ett uppsving för samtida genrer som popmusik.

Musikbolaget Emperor Entertainment, baserat i Asien-Stillahavsområdet, har fem skivbolag och arbetar inom förlag, management och konsertproduktion. ReverbNation-partnern NetEase Cloud Music är samtidigt ett av de “3 stora” musikbolagen i Kina med 183 miljoner aktiva användare varje månad och ett bibliotek med 60 miljoner låtar.

De två företagen kommer nu att arbeta tillsammans för att “tillhandahålla mer högkvalitativt musikinnehåll för kinesiska musikälskare och främja den kraftfulla utvecklingen av kinesisk musik.”

NetEase Cloud Music är enormt populär bland Gen Z-demografin i Kina – 90% av användarna är i generationerna “efter 2000” och “efter 1990”. Företagen hoppas att NetEase Cloud Musics unga användare kommer att ansluta till Emperor Entertainment, vilket kommer att bidra till att marknadsföra kinesisk musik bland en yngre demografi.