Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Net-N-Dude Glacier 4500C Arctic Cap Celeron Cooler

Före Food & Drug Administrations dagar och före dagarna av extrem statlig reglering av produkterna som skulle komma ut på marknaden i USA var det nästan uppmuntrat att marknadsföra dina egna “bota alla” få rika snabba produkter att dra fördel av av den “okunniga” konsumenten. I början av 1900-talet hittade produkter som sträckte sig från piller som skulle bota cancer till drycker som skulle göra dig smartare i händerna på den oinformerade konsumenten. Detta har tyvärr varit fallet med de flesta tillverkare av CPU-kylare på senare tid, med den allmänna tanketrenden att ju fler fläktar som finns på en kylfläns, desto högre kan du tänja på gränserna för din processor. Även om detta kan kallas en särskilt förenklad tumregel för kylning, är det långt ifrån sanningen, och tyvärr faller många intet ont anande köpare för det.

Introduktionen av Intels Celeron-processor 1998 gav ordet “överklockning” en ny innebörd. Medan den relativt lilla överklockningsmarknaden nästan svimmade vid åsynen av de ursprungliga 266MHz Celeron-processorerna som körde på 400MHz+, fångade den ännu mer populära Celeron 300A som kördes på 450MHz mer uppmärksamhet än någon enskild x86-processor bland dem som var intresserade av att utnyttja kraften i överklockningen wonder-chip. Men som det gamla axiomet har kommit för att visa oss gång på gång, måste det som går upp komma ner. I det här fallet växer de en gång nästan garanterat överklockbara Celeron 300A-processorerna knappa på marknaden och ersätts snabbt av de relativt orörbara 366- och 400MHz-processorerna som verkar maxa runt 450MHz-märket.

Med svårigheten att hitta Celeron 300A som överklockar till 450MHz längre, har de flesta onlineleverantörer vänt sig till att testa sina egna Celeron 300A vid 450MHz och sälja överklockade 450MHz-paket till ett överklockat pris, samtidigt som kostnaden hålls lägre än för en Pentium II 450. Efter ytterligare några veckor av brist, började dessa 450MHz-kombinationer att dö ut, och användare vände sig till andra, mer oortodoxa metoder för att få mest valuta för pengarna vid 450MHz från en processor under $80. De flesta tillverkare av CPU-kylare insåg snabbt sårbarheten hos användare som skulle göra vad som helst för att nå den 450MHz-gränsen med sina Celeron 300A-processorer, och därmed hade racet om den mest vidrigt stora Celeron kylflänsen/fläktkombinationen börjat.Net-N-Dude Glacier 4500C & Arctic Cap Combo

Net-N-Dude, en av pionjärerna inom Celerons kyllösning med flera fläktar, släppte sin Glacier 4500C-produkt för ett tag sedan. Glacier 4500C har trippel 4500 RPM kylfläktar och en kylfläns i full storlek som passar över hela SEPP Celeron-kortet. Eftersom den enda delen av Celeron som genererar värme är själva processorn, gör den stora kylflänsen att värmen som genereras av processorn snabbt kan spridas ut och avlägsnas via de tre 4500RPM fläktarna. Fläktarna tar sedan in kall luft från höljet och använder den för att leda bort den stigande värmen från kylflänsen. Problemet med denna design var det faktum att även om toppen av processorn kyldes ganska effektivt, genererade processorn fortfarande tillräckligt med värme för att orsaka instabilitet och därför var en annan metod för värmeborttagning nödvändig.