Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Nehalem är nu i7

Intel har varit på gång under de senaste veckorna med framtida produktmeddelanden som sträcker sig från Larrabee till System on Chips. De tillkännagav idag att stationära processorer baserade på företagets kommande nya mikroarkitektur, processorfamiljen tidigare känd som Nehalem, skulle bära “Intel Core Processor”-nomenklaturen. Med tanke på framgångarna med Core-serien kommer detta inte som en överraskning för oss. Men i7-beteckningen får oss att undra vad nästa serie i Core-familjen kommer att heta eftersom i8 leder till alla möjliga frasvariationer. Utan ytterligare adieu, här är det officiella pressmeddelandet från Intel.

De första produkterna i denna nya familj av processorer, inklusive en “Extreme Edition”-version, kommer att bära en “i7”-identifierare och kommer formellt att märkas som “Intel® Core™ i7-processor.” Detta är den första av flera nya identifierare som kommer när olika produkter lanseras under nästa år.

Produkter baserade på den nya mikroarkitekturen kommer att leverera hög prestanda och energieffektivitet. Detta “bästa av båda världar”-metoden förväntas utöka Intels processorledarskap inom framtida mobila, stationära och servermarknadssegment.

“Kärnnamnet är och kommer att vara vårt flaggskeppsmärke för PC-processorer framöver”, säger Sean Maloney, Intel Corporations vice vd och general manager, Sales and Marketing Group. “Räkna med att Intel fokuserar ännu mer marknadsföringsresurser kring det namnet och Core i7-produkterna från och med nu.”

Intel Core i7-processorns varumärkeslogotyp kommer att finnas tillgänglig för högpresterande stationära datorer med en separat svart logotyp för Intels högsta “Extreme Edition”. Intel kommer att inkludera processormodellnummer för att skilja varje chip åt.

Initiala produkter baserade på denna mikroarkitektur förväntas vara i produktion under fjärde kvartalet i år. Dessa processorer kommer att ha Intel Hyper-Threading Technology, även känd som simultan multi-threading (introducerad i P4-serien), och kan hantera åtta mjukvaru-“trådar” på fyra processorkärnor.

Vi förväntar oss att “i7”-beteckningen först kommer att dyka upp på Bloomfield-serien av chips med den blå logotypen som adresserar hastighetskärlen på bottennivån. Den svarta logotypen adresserar topphastighetsfacket som kommer att marknadsföras som en Extreme Edition-processor, förmodligen med ett extremt pris att följa med.

De mobila och nybörjarderivaten av Nehalem bör lanseras under andra halvan av nästa år även om varumärkena för dessa produkter kan skilja sig från “i7”-temat.