Nedgradering till iOS 8.1 från iOS 8.1.1 Inte längre möjligt

0 Shares

iOS 8.1.1 släpptes förra månaden som en mindre uppdatering för de äldre iPhone 4s och iPad 2 för att förbättra prestanda, men om du uppdaterade till den nya versionen och ville gå tillbaka, kunde du göra det fram till idag.

Apple har slutat underteckna iOS 8.1.0, vilket innebär att möjligheten att nedgradera till iOS 8.1.0 från iOS 8.1.1 inte längre är. Den senaste versionen är dock faktiskt bra, eftersom den löser många problem med iOS 8.1.0.

iOS 8.1.1 lappade upp Pangu iOS 8-jailbreak, vilket tvingade jailbreakers att stanna kvar på iOS 8.1.1 för tillfället, men just denna vecka kom ett nytt dev-team in i staden och släppte ett jailbreak för iOS 8.1.1, vilket innebär att iOS-enheter att köra den senaste versionen av iOS kan nu jailbreaka sina enheter, även de som kör iOS 8.2 beta.

Det är inte ovanligt att Apple lämnar signeringsfönstret öppet för äldre iOS-uppdateringar, och normalt skulle du inte kunna nedgradera tillbaka till en äldre version av iOS, men med Apple som håller iOS 8.1 öppen under en längre tid, detta gjorde det möjligt för användare att nedgradera om de ville.

iPhone-6

Medan iOS 8.1.1 fixar några mindre buggar och sådant är det inte kompatibelt med Pangus iOS 8-jailbreak, så om du planerar att jailbreaka din iPhone eller iPad är det viktigt att du använder TaiGs iOS 8.1.1-jailbreak istället, och vi har en praktisk guide om hur du installerar iOS 8.1.1 jailbreak.

Många ägare av äldre iPhones har rapporterat avmattningar sedan de uppdaterades till iOS 8, främst för att den senaste versionen av Apples mobila operativsystem riktar sig till nyare enheter. IPhone 4s är den äldsta iPhone som iOS 8 stöder, så det är ingen överraskning att användare som har den här telefonen klagar över prestanda, eftersom det var precis så här förra året när iOS 7 släpptes för iPhone 4.

När det gäller exakta prestandaförbättringar som har kommit med uppdateringen är det inte helt klart, eftersom de mestadels är förbättringar i bakgrunden, men användarna bör åtminstone se fram emot att uppleva ett mycket snabbare användargränssnitt på de äldre enheterna när de uppdaterar till iOS 8.1.1.

Förutom prestandaförbättringar och buggfixar för iPhone 4s och iPad 2, verkar iOS 8.1.1 inte erbjuda något väsentligt för andra enheter, vilket gör det till en ganska triviell uppdatering för användare med nyare iOS-enheter. Uppdateringen är dock avgörande för iPhone 4s och iPad 2-ägare, så se till att ladda ner och installera uppdateringen när du får en chans.

iOS 8.1.1 på iPhone 4s

Fram till dagens uppdatering har många användare av iPhone 4 och iPad 2 varit tvungna att lägga saker i sina egna gadget-svängande händer i ett försök att öka prestanda på de åldrande enheterna. Vanligtvis är de största synderna för trög prestanda på äldre iPhones animationer och vackra effekter som gör att iOS 8 ser riktigt bra ut.

Men om du har en äldre iPhone gör de bara saker och ting värre. Din iPhone 4s processor kan förmodligen inte hålla jämna steg med allt som händer, så det är vanligtvis en bra idé att stänga av animationer och bli av med de vackra effekterna.

Även med dagens uppdatering rekommenderar vi att du ändrar dessa inställningar för att påskynda din äldre iDevice.

Du kan stänga av vissa funktioner i iOS 8 för att förbättra prestanda på äldre iOS-enheter, som att stänga av parallaxeffekten och inaktivera transparens. Naturligtvis kan skillnaden i prestanda vara försumbar, eftersom det helt enkelt är en äldre telefon som når slutet av sin livscykel. Men om du klämmer ut så mycket prestanda som möjligt kan du åtminstone ge enheten ytterligare ett år innan du absolut behöver uppgradera till en nyare enhet.

0 Shares