Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

NEC PA242W Monitor Review


Uppdaterad 2013-10-02: Granskningen har uppdaterats för att rätta till ett problem med data som inte kommer från SpectraView. Gå igenom sRGB- och AdobeRGB-sidorna igen om du har läst den här artikeln tidigare eftersom de har uppdaterats. Slutsatserna har uppdaterats för att även matcha dessa testresultat.

Vad skiljer en professionell bildskärm, som NEC PA242W, från en liknande designad konsumentskärm? Du kan enkelt gå till Dell och hitta en 24”, 1920×1200 upplösningsskärm med GB-LED-bakgrundsbelysning för några hundra dollar; varför är skärmar som NEC PA242W värda nästan dubbelt så mycket? Håller de bara på med det rykte de hade från sina CRT-dagar, eller konstruerar de sina LCD-skärmar på ett sätt som skiljer dem från alla andra? Jag gav mig i kast med att undersöka PA242W och hitta vad den erbjuder som skiljer den från konkurrenterna.

NEC PA242W är en 24-tums GB-LED-bakgrundsbelyst display med 1920×1200 upplösning. Jag såg nyligen GB-LED-bakgrundsbelysning i Dell U3014-skärmen och den fungerade bra. GB-LED-bakgrundsbelysning möjliggör hela AdobeRGB-färgomfånget samtidigt som LED-belysning används. På NEC finns också ett komplett utbud av ingångar: HDMI, DisplayPort, DVI och VGA, samt en 3-ports USB-hubb. Jag skulle vilja se USB 3.0 på hubben för priset av NEC men vi får bara USB 2.0. Vad du får är dubbla USB-uppströmsportar, som låter dig ansluta NEC till två datorer. Videoingångar kan tilldelas en USB-uppströmsanslutning, så när du byter bildskärm från en dator till en annan växlar din anslutna kringutrustning till den datorn också.

Du inser att NEC PA242W är annorlunda så fort du öppnar lådan. Det går inte att fästa ett stativ med skruvar eller klicka i det. Hela bildskärmen är färdigmonterad, redo att lyftas ur kartongen och tas i bruk. Konstruktionen skiljer sig från andra displayer: solid och tjock, med ett handtag upptill för att lyfta ut den. Stativet är en snygg ergonomisk modell som möjliggör ett brett utbud av justeringar och är redan uppsatt. Längst ner på skärmen finns alla ingångar och USB-utgångar.

Så fort du använder OSD kommer du att inse att NEC PA242W också skiljer sig från konventionella bildskärmar. Ljusstyrkan mäts i cd/m^2 istället för ett slumpmässigt skjutreglage. Den är fullt justerbar i steg om 1 cd/m^2 upp till 240 cd/m^2. Du kan justera det utöver detta men kontrollen blir röd vilket indikerar att displayens enhetlighet kommer att lida. Det finns fem skärmförinställningar som du kan styra med en mängd olika inställningar: Färgrymd, Ljusstyrka, Kontrast, Gammakurva, Vitpunkt och mer. Att flytta mellan sRGB och AdobeRGB kan göras med en knapptryckning.

Valen för vitpunkt och färgrymd går långt utöver de vanliga alternativen. Vitpunkten kan ställas in från 3000K upp till 15000K i steg om 100K. Colorspace erbjuder AdobeRGB, DCI, sRGB, Native (Full), SMPTE och mer. Alla foto- eller videoredigeringar du behöver göra med NEC PA242W bör omfattas av dessa alternativ. Menysystemet är också mycket lätt att använda, med upp/ner och vänster/höger pilar, etiketter på skärmen och en enkel design.

Alla dessa alternativ ger suverän kontroll över NEC PA242W. Det finns till och med en standard 4-års garanti med 48-timmars byte. Den verkliga frågan är om prestandan på skärmen stämmer överens med kontrollerna.NEC PA242W

Videoingångar
DVI-DL, DisplayPort, HDMI, Dsub

Paneltyp
AH-IPS

Pixel Pitch
0,27 mm

Färger
1,07 miljarder

Ljusstyrka
340 mc/m^2

Kontrastförhållande
1000:1

Respons tid
8 ms

Synlig storlek
24,1″

Upplösning
1920×1200

Betraktningsvinkel (H/V)
178/178

Bakgrundsbelysning
GB-R LED (20 kHz PWM)

Strömförbrukning (drift)
56W

Strömförbrukning (standby)
0,2W

Skärmbehandling
Reflexskydd

Höjdjusterbar
Ja (6″)

Luta
Ja

Svänga
Ja

Snurra
Ja

VESA Väggmontering
Ja, 100 mm x 100 mm

Mått med bas (BxHxD)
21,9″ x 14,9″ x 9″

Vikt
23,4 lbs.

Ytterligare egenskaper
USB-hubbar med KVM-switch, 3D LUT,

Begränsad garanti
4 år med 48 timmars ersättning

Tillbehör
Nätsladd, DP-kabel, MiniDP-kabel, DVI-D-kabel, USB-kabel

Pris

1 049 USD