NĂ€tverksanslutningsproblem för Windows 11 – permanent lösning

0 Shares

Internetanslutningar Àr vÀsentliga för anvÀndningen av datorer, eftersom vi annars skulle ha tillgÄng till Internet, vilket avsevÀrt skulle minska datorernas anvÀndbarhet. I alla system och i fallet med operativsystemet Windows 11 kan det finnas fall av fel som hindrar dig frÄn att senare anvÀnda eller komma Ät internettjÀnsten; dÀrför Àr det viktigt att veta vad man ska göra för att ÄterfÄ Ätkomst.

Alla dessa tillgÀnglighetsproblem de har en orsak sÄ de har ocksÄ en lösning och du kan enkelt avgöra vad som hÀnder med din hÄrdvara ifall du skulle stöta pÄ dessa problem. I den hÀr artikeln kommer vi att se vad du behöver göra för att avgöra vad som hÀnder med din nÀtverksanslutning och framgÄngsrikt kunna fixa detta irriterande problem, lÄt oss se vad vi kan fÄ pÄ vÀgen.

Vad kan orsaka problem med min dators Wi-Fi-anslutning?

NÀr det gÀller datorer i allmÀnhet kan vi komma Ät Internet via Wi-Fi utan att nödvÀndigtvis vara bÀrbara datorer, och faktum Àr att USB, som fungerar som Wi-Fi-mottagare, hjÀlper oss att hantera internetÄtkomst lÀttare, oavsett klass pÄ den stationÀra datorn och med Ätkomst till LAN. Vi kan nÀr som helst anvÀnda internetegenskaperna pÄ datorn för att veta hur allt Àr relaterat till anslutningarna.

Detta leder till en konfigurationsÀndring och det Àr inte nödvÀndigtvis nÄgot mer komplicerat, men om de ger plats Ät fler konfigurationer som kan uppvisa fel. Hur som helst har dessa misslyckanden orsaker som verkar lÀtta att upptÀcka, och deras lösning Àr inte sÄ komplicerad som vi kanske tror; Det finns flera faktorer som kan orsaka att den hÀr anslutningen misslyckas och de har ingenting att göra med att anvÀnda USB WiFi-mottagaren, lÄt oss se vad dessa allmÀnna problem Àr.

Drivrutinsfel

NÀr det gÀller nÀtverkskontroller bör du veta att de Àr ett nÀtverksadministratörscenter, de tillhandahÄller en programmerbar automatiseringspunkt för att kunna hantera, konfigurera, övervaka och felsöka allt som har med nÀtverksstrukturen att göra som en dator har.

Om problemet orsakas av drivrutiner kommer de att visa en varning, vanligtvis Àr de uppdateringsproblem, detta kan hÀnda nÀr vi installerar operativsystemet och drivrutiner som tillhandahÄlls som standard och nÄgra patchar saknas för att avgöra om dessa Àr anledningarna till att du behöver ta reda pÄ om uppdateringar saknas

ingen uppdatering

UnderlÄtenhet att uppdatera kan pÄverka nÀtverkets prestanda. Av denna anledning Àr det viktigt att inte permanent inaktivera automatiska uppdateringar; eftersom de ocksÄ kan misslyckas i framtiden. För att ta reda pÄ om detta Àr ett problem mÄste du komma Ät dina drivrutiner för att se om nÄgra uppdateringar behövs.

Först mĂ„ste du hitta ikonen “Den hĂ€r datorn”, högerklicka sedan och klicka sedan pĂ„ “Hantera” eller sĂ„ kan vi ocksĂ„ trycka pĂ„ “Windows + X” och vĂ€lj “Enhetshanteraren”i denna del behöver du lokalisera dig sjĂ€lv i nĂ€tverksadaptrar, vid behov av uppdatering kommer du att se en gul triangel med ett utropstecken, för att uppdatera den behöver du högerklicka och “uppdatera”, en specifikation kommer upp som du ska ladda ner en annan dator.

maskinvarufel

NÀr det gÀller hÄrdvaran kan det finnas tillfÀllen dÄ detta Àr en möjlig orsak, du kanske kÀnner till det om du kontrollerar om drivrutinerna redan Àr installerade, du kan utesluta att det Àr programvaraoch om du kör ett webbtest pÄ en annan dator och allt Àr bra, Àr det inte Wi-Fi-installationen eller en extern orsak. Det Àr bÀst att kontrollera att hÄrdvaran fungerar bra med alla fysiska komponenter.

Hur fixar jag Wi-Fi-problem i Windows 11?

Windows operativsystem i alla dess versioner han gav oss alltid möjliga lösningar pÄ problem och konflikter att vi kan komma i vÀgen, den skiljer sig inte frÄn den senaste versionen. Om internet via Wi-Fi orsakar oss problem kan vi fixa dem med samma system, sÄ du mÄste följa dessa steg först för att fixa allt snabbare innan du provar andra metoder.

NÀr det kommer till problemlösning mÄste vi vidta de enklaste ÄtgÀrderna och varför inte utgÄ frÄn det allmÀnna till det sÀrskilda. Windows 11 erbjuder oss en felsökare och kan ocksÄ berÀtta för oss vad vi ska göra för att starta om vÄr dator eller router, vilket kan ge oss de bÀsta resultaten i de flesta fall.

Problemlösare

NĂ€r vi har konflikter med Internet Ă€r det första att en gul triangel med ett utropstecken kan dyka upp i det nedre högra hörnet; det sĂ€ger att nĂ„got Ă€r fel du kan högerklicka pĂ„ “Felsökaren” vem som ska stĂ„ för analysen och sedan ge oss rekommendationer, i vissa fall kan det handla om att bara synkronisera systemklocka och datum, det hĂ€nder oftare Ă€n man tror.

Starta om din dator och router

NÄgot vi alltid kan ta för givet Àr att det hÀr med internet Àr frekvens eller vibration, de kan orsaka problem eller konflikter som kan lösas helt enkelt genom att starta om din dator eller router och detta kommer definitivt att lösa de problem som kan uppstÄ i fall en kombination bör ocksÄ vara det första alternativet att utforska och ett för att undvika de flesta huvudvÀrk.

0 Shares