Nätverksanslutningsproblem för Windows 11 – permanent lösning

Internetanslutningar är väsentliga för användningen av datorer, eftersom vi annars skulle ha tillgång till Internet, vilket avsevärt skulle minska datorernas användbarhet. I alla system och i fallet med operativsystemet Windows 11 kan det finnas fall av fel som hindrar dig från att senare använda eller komma åt internettjänsten; därför är det viktigt att veta vad man ska göra för att återfå åtkomst.

Alla dessa tillgänglighetsproblem de har en orsak så de har också en lösning och du kan enkelt avgöra vad som händer med din hårdvara ifall du skulle stöta på dessa problem. I den här artikeln kommer vi att se vad du behöver göra för att avgöra vad som händer med din nätverksanslutning och framgångsrikt kunna fixa detta irriterande problem, låt oss se vad vi kan få på vägen.

Vad kan orsaka problem med min dators Wi-Fi-anslutning?

När det gäller datorer i allmänhet kan vi komma åt Internet via Wi-Fi utan att nödvändigtvis vara bärbara datorer, och faktum är att USB, som fungerar som Wi-Fi-mottagare, hjälper oss att hantera internetåtkomst lättare, oavsett klass på den stationära datorn och med åtkomst till LAN. Vi kan när som helst använda internetegenskaperna på datorn för att veta hur allt är relaterat till anslutningarna.

Detta leder till en konfigurationsändring och det är inte nödvändigtvis något mer komplicerat, men om de ger plats åt fler konfigurationer som kan uppvisa fel. Hur som helst har dessa misslyckanden orsaker som verkar lätta att upptäcka, och deras lösning är inte så komplicerad som vi kanske tror; Det finns flera faktorer som kan orsaka att den här anslutningen misslyckas och de har ingenting att göra med att använda USB WiFi-mottagaren, låt oss se vad dessa allmänna problem är.

Drivrutinsfel

När det gäller nätverkskontroller bör du veta att de är ett nätverksadministratörscenter, de tillhandahåller en programmerbar automatiseringspunkt för att kunna hantera, konfigurera, övervaka och felsöka allt som har med nätverksstrukturen att göra som en dator har.

Om problemet orsakas av drivrutiner kommer de att visa en varning, vanligtvis är de uppdateringsproblem, detta kan hända när vi installerar operativsystemet och drivrutiner som tillhandahålls som standard och några patchar saknas för att avgöra om dessa är anledningarna till att du behöver ta reda på om uppdateringar saknas

ingen uppdatering

Underlåtenhet att uppdatera kan påverka nätverkets prestanda. Av denna anledning är det viktigt att inte permanent inaktivera automatiska uppdateringar; eftersom de också kan misslyckas i framtiden. För att ta reda på om detta är ett problem måste du komma åt dina drivrutiner för att se om några uppdateringar behövs.

Först måste du hitta ikonen “Den här datorn”, högerklicka sedan och klicka sedan på “Hantera” eller så kan vi också trycka på “Windows + X” och välj “Enhetshanteraren”i denna del behöver du lokalisera dig själv i nätverksadaptrar, vid behov av uppdatering kommer du att se en gul triangel med ett utropstecken, för att uppdatera den behöver du högerklicka och “uppdatera”, en specifikation kommer upp som du ska ladda ner en annan dator.

maskinvarufel

När det gäller hårdvaran kan det finnas tillfällen då detta är en möjlig orsak, du kanske känner till det om du kontrollerar om drivrutinerna redan är installerade, du kan utesluta att det är programvaraoch om du kör ett webbtest på en annan dator och allt är bra, är det inte Wi-Fi-installationen eller en extern orsak. Det är bäst att kontrollera att hårdvaran fungerar bra med alla fysiska komponenter.

Hur fixar jag Wi-Fi-problem i Windows 11?

Windows operativsystem i alla dess versioner han gav oss alltid möjliga lösningar på problem och konflikter att vi kan komma i vägen, den skiljer sig inte från den senaste versionen. Om internet via Wi-Fi orsakar oss problem kan vi fixa dem med samma system, så du måste följa dessa steg först för att fixa allt snabbare innan du provar andra metoder.

När det kommer till problemlösning måste vi vidta de enklaste åtgärderna och varför inte utgå från det allmänna till det särskilda. Windows 11 erbjuder oss en felsökare och kan också berätta för oss vad vi ska göra för att starta om vår dator eller router, vilket kan ge oss de bästa resultaten i de flesta fall.

Problemlösare

När vi har konflikter med Internet är det första att en gul triangel med ett utropstecken kan dyka upp i det nedre högra hörnet; det säger att något är fel du kan högerklicka på “Felsökaren” vem som ska stå för analysen och sedan ge oss rekommendationer, i vissa fall kan det handla om att bara synkronisera systemklocka och datum, det händer oftare än man tror.

Starta om din dator och router

Något vi alltid kan ta för givet är att det här med internet är frekvens eller vibration, de kan orsaka problem eller konflikter som kan lösas helt enkelt genom att starta om din dator eller router och detta kommer definitivt att lösa de problem som kan uppstå i fall en kombination bör också vara det första alternativet att utforska och ett för att undvika de flesta huvudvärk.

Relaterade Artiklar

Back to top button