Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Native Instruments-aktier såldes till Francisco Partners

Aktieägare har sålt en majoritetsandel i Native Instruments till Francisco Partners.

Även om vi alla till stor del har fastnat hemma under det senaste året, har möjligheten att enkelt skapa musik varit en välkommen release. Den musikteknologiska marknaden har växt som ett resultat. 1,5 miljoner människor i månaden använde Native Instrument-produkter för att göra musik och DJ i slutet av 2020.

Som ett resultat av detta säljer Native Instruments majoritetsägare, investeringsbolaget EMH Partners, sina aktier till Francisco Partners. De är ett globalt värdepappersföretag som specialiserar sig på att samarbeta med teknikföretag och har tydligt noterat Native Instruments tillväxt under det senaste året.

Matt Spetzler, Co-Head of Europe på Francisco Partners, sa:

Som en innovatör inom digitalt musikskapande, med ett överlägset varumärkeskännedom och enastående mjukvaruteknik, är Native Instruments en perfekt plattform och partner för Francisco Partners. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med ledningsgruppen och den befintliga aktieägargruppen genom att använda vår breda operativa och strategiska erfarenhet och M&A-kapacitet för att hjälpa företaget att accelerera sin tillväxtbana. sa

Matt Spetzler, Co-Head Europe och Partner på Francisco Partners

Native Instruments tillverkar professionell hårdvara, mjukvara och digitala verktyg för musikproduktion. Alla från professionella studiomusiker till hobbyister kan använda verktygen för att skapa vilken musikstil och genre som helst. Uppskattningsvis 8 av 10 låtar i Billboard topp 10 är gjorda med hjälp av Native Instruments-teknik. Det grundades 1996 i Berlin och sysselsätter 400 anställda över hela världen, driver sju globala kontor och är verksamt i mer än 180 länder.

Constantin Koehncke, VD för Native Instruments, sa:

Det har aldrig funnits en mer spännande tid inom musik, med fler kreatörer som producerar mer högkvalitativ musik över hela världen. Vi är glada över att samarbeta med Francisco Partners för att gå in i nästa fas av vår resa, genom att kombinera deras globala resurser och expertis med vårt passionerade team, djupa relationer inom musik och beprövade meriter inom teknisk innovation. Tillsammans kan vi förverkliga vårt uppdrag att stärka och inspirera det globala samhället av musikskapare och hjälpa dem att frigöra sin kreativa potential genom mer sömlösa upplevelser. Tack vare stödet från EMH Partners under de senaste åren har vi kunnat ytterligare stärka och utöka vår position som det ledande företaget för digital musikskapande, och vi ser nu fram emot att arbeta med Francisco Partners, EMH Partners och de grundande aktieägarna för att fortsätta med detta fantastisk resa.

Constantin Koehncke, VD för Native Instruments

Nyckelanställda i Native Instruments och medlemmar i Native Instruments grundande team kommer att behålla en minoritetsandel i företaget.