Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Nästan hälften av amerikanska arbetare tar inte semester, visar undersökningen

En undersökning gjord av konsultföretaget Eagle Hill har visat att 42 % av den amerikanska arbetsstyrkan inte har haft ledigt från jobbet under de senaste 12 månaderna, med kostnaderna för att ta ledigt som en vanlig orsak.

Bommen av produktivitetshöjande programvara som projektledningsverktyg har förbättrat resultaten för alla typer av företag, men att se till att din personal tar lämplig ledighet kan vara lika nyckeln till framgång.

Det är också viktigt att ge personalen möjlighet att helt koppla av från jobbet när de är borta från sina skrivbord – även om ett betydande antal medger att de kollar e-post och meddelanden när de är på semester.

Amerikanska arbetare arbetar alltid

Arbetskraftsundersökningen, som sammanställde svar från 1 000 slumpmässiga anställda över hela USA som lämnades in i mitten av augusti, visade att 42 % av arbetarna inte har tagit ledigt under de senaste 12 månaderna.

“Yngre” arbetstagare är ännu mindre benägna att ha tagit ledigt det senaste året, där 50 % erkänner att de har haft semesterlösa 12 månader, liksom låginkomsttagare (56 %).

Det finns också liten garanti för att de som har tagit semester verkligen har använt den för att varva ner. 28 % av de tillfrågade sa att de kollade e-post och meddelanden från jobbet under sin semester.

Dessa siffror gör läsningen ännu mer oroande i kombination med Eagle Hills undersökning från april, som visade att 49 % av de amerikanska anställda känner sig utbrända, en siffra som är ännu högre (53 %) bland unga arbetstagare.

Hatar folk bara semester nu?

47 % av de tillfrågade i undersökningen sa att själva kostnaden för att ta semester var den främsta anledningen till att de inte har gjort några planer för en välförtjänt semester.

Andra faktorer inkluderade “självpåfört tryck att hålla koll på jobbet”, vilket 31 % av de tillfrågade noterade som en anledning till att de inte har haft semester på senare tid.

En fjärdedel av de tillfrågade (25 %) sa att det berodde på oförmågan att hitta skydd, medan samma andel sa att de inte hade någon betald ledighet.

En oroande ögonblicksbild av arbetslivet

Dessa resultat kommer att vara ett bekymmer för företagare överallt, oavsett hur mycket tid deras anställda har tagit av. Vikten av semester, för att uttrycka det lätt, kan inte överskattas – och allt färre människor verkar ta dem.

“Anställda behöver verkligen tid för att koppla av från jobbet, särskilt som vi fortsätter att se höga nivåer av utbrändhet i den amerikanska arbetsstyrkan… och idealiskt sett borde anställda helt koppla av från jobbet snarare än att ständigt kolla e-post och svara på meddelanden” – Melissa Jezior, president och chef verkställande direktör för Eagle Hill Consulting.

“Det är inte bara anställda som tjänar på att ta ledigt”, fortsatte hon. “När det finns tid att vila och ta en paus från jobbtrycket är det mycket mer sannolikt att arbetsgivare har en engagerad arbetsstyrka när den presterar som bäst.”

Vad vi kan se här är ett av de mer indirekta sätten som det nuvarande ekonomiska klimatet för närvarande påverkar företagens framgång. Nästan alla anställda är oroade över de stigande levnadskostnaderna, och för många har en semester förvandlats från en avkopplande semester till en kostnad som kan undvikas.

Resultatet? En utbränd arbetsstyrka kan inte nå sin fulla potential.

Så det verkar som att det bästa du kan göra är att uppmuntra din personal att ta regelbundna semester, och om du inte har en portal där ledigheten kan hanteras, t.ex. verktyg för projektledning med en kalenderfunktion, då bör köpa en vara en prioritet.