NAS-server: Vad du bör tänka på när du köper en

0 Shares

Vad du ska tänka på när du köper en NAS-server

När vi köper en enhet måste vi noggrant observera specifikationerna den har. Vi kan hitta stora skillnader och det leder till större användbarhet och intjäningsgarantier. Låt oss se vad som är de viktigaste faktorerna att tänka på när du köper en NAS-server

NAS-server: Vad du bör tänka på

Antal fack

En mycket viktig punkt när du väljer en NAS-server är maximalt antal fack det har. Varje fack är det hål som vi kan placera en hårddisk i och därmed ha mer eller mindre kapacitet för.

Det finns NAS som har från bara två fack till ännu fler än 10. Vi måste ta hänsyn till vad vi verkligen kommer att behöva och köpa en enhet som uppfyller förväntningarna och inte vara kort om vi i framtiden ska behöva den.

Maximal lagringskapacitet

Naturligtvis maximal lagringskapacitet är väsentligt. Inte alla fack kommer att stödja hårddiskar av samma storlek och kapacitet. Det måste vi alltid ha i åtanke. Till exempel, om facket stöder diskar på upp till 2 TB, kommer vi inte att kunna sätta en av 8 på den.

Bagge

RAM-minne ger hastighet vid överföring av data. Det är en aspekt som vi måste ta hänsyn till om vi är intresserade av att ha en kraftfull NAS-server, med garantier och tänk på användningen som vi kan ge den i framtiden.

En NAS som en enskild person ska ansluta till och som kan vara värd att ha 1 eller 2 GB RAM är inte detsamma som en annan som vi ska installera i ett företag eller en organisation där 6 eller 7 personer ska ansluta och vi skulle behöva välja något högre, som 4 eller 8 GB.

Ny serie av NAS de QNAP

Processor

Det är en annan viktig del av alla enheter och det är en NAS-server. De processorn kommer också vara väsentligt för att uppnå bättre prestanda och att alla processer som vi genomför genomförs så snabbt som möjligt och utan problem.

Anslutningsmöjligheter

Anslutning kan vara något av en skillnad mellan en NAS-server och en annan. Några har USB 3.0-portar , så det ger oss snabbare när vi överför filer från en annan enhet och även att kunna ansluta ytterligare utrustning.

Angående möjligheten att ha en Ethernet-port , det är en annan punkt som måste finnas. Om du har flera portar, desto bättre. Det är också viktigt att de är Gigabit. Vissa modeller har även HDMI-portar, mycket användbara för att ansluta till en tv eller bildskärm.

Energiförbrukning

Generellt kan vi säga att strömförbrukningen kommer att vara nära kopplad till kapaciteten på den NAS:en. En enkel sådan, med få fack och få anslutna enheter, är inte detsamma som en mycket mer komplex, där vi har ett stort antal anslutna hårddiskar.

Det är dock också en faktor att titta på när man köper en NAS-server. I slutet av dagen kommer det att vara ett lag som kommer att vara med länge. Det är intressant att observera hur mycket den kommer att förbruka och om en modell är bättre för att spara energi.

Operativ system

Beroende på modell kan vi ha en typ av operativ system eller annan. Generellt kommer vi inte att hitta stora skillnader, men vi kan ha några som har fler program och mjukvara som vi kan lägga till och på så sätt få större funktionalitet.

Beroende på typen av operativsystem kommer vi också att finna det lättare att installera uppdateringar och förbättra enhetens prestanda.

Storlek och form

Alla NAS är inte desamma när det gäller specifikationer, som vi har sett. Men det är de inte heller om vi bara tar hänsyn till deras fysiska utseende. Därför storlek och form kan också vara avgörande enligt våra avsikter med enheten.

Vi kan till exempel välja en NAS i form av en kub, horisontell eller rack. Beroende på om vi ska använda den i ett företag, för hemmabruk eller storleken som vi ska ha. Vi måste därför välja vilken som passar bäst till det vi letar efter.

0 Shares