Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

När ska man använda ljust läge eller mörkt läge i Windows 10

Tänk på att det här mörka läget gradvis når de flesta av de program som vi använder på våra enheter, både viktiga och inte så mycket. Dessutom är detta något som till och med har nått ett projekt av storleksordningen Windows 10 , bland annat som också är mycket viktiga. På så sätt, i de program där detta mörka läge som vi kommenterar är aktivt, har vi möjlighet att välja mellan detta nya eller det vanliga ljusa.

Men det är också sant att det finns situationer där vi kan vara intresserade av att aktivera den, och andra där det är mer tillrådligt att använda läge med mer ljus . Det är om allt detta som vi vill prata med er precis i samma rader. Vi hänvisar till när vi är intresserade av att använda ett mörkt läge på PC:n, eller när det är mer intressant att arbeta med det vanliga gränssnittet.

Modo Oscuro Google

När du arbetar med layout och redigeringsprogram

I dessa tider, arbetssätten relaterade till design och redigering, oavsett om det är foton eller videoklipp , är ordningen för dagen. Här, särskilt i mer professionella miljöer, är en bra skärm som perfekt återspeglar de färger och typer av ljusstyrka som vi arbetar med mycket viktig.

Det är för allt detta som vi förbinder oss till dig, så kanske här Windows mörkt läge som vi pratar om är inte det bästa valet. Det är möjligt att det delvis förvränger de slutliga visuella resultaten vi letar efter, därför är det inte alltid det bästa valet här.

Använda datorn i miljöer med svagt ljus

Många av oss arbetar med PC en stor del av dagen, även kl natt vid otaliga tillfällen. Det är därför skärm kan bli irriterande, speciellt om allt runt omkring oss är mörkt. Just dessa situationer som vi pratar om, det är programmens mörka läge när det inte bäst kan komma, eftersom det minimerar kontrasten mellan miljön, och skärmens ljusstyrka.

Samma sak händer när vi tillbringar ett bra antal timmar framför PC , eftersom man tittar så länge på en ljus skärm kan tröttheten komma tidigare. Därför, om vi tillbringar många timmar om dagen med att arbeta med dator , det är lämpligt att aktivera det mörka läget i Windows 10. Vi kan göra detsamma med de program som vi använder här och som stödjer det.

Ta hand om vår visuella hälsa för framtiden

Dessa exempel som vi har gett dig där det är tillrådligt att använda mörka lägen som presenteras för oss i de kompatibla programmen, är fördelaktiga för hälsan. Till en början kommer vi inte att märka stora förändringar genom att använda en mörkt läge eller inte, men i det långa loppet kommer vår visuella hälsa säkert att uppskatta det. Mer om vi, som vi berättat tidigare, tillbringar många timmar framför skärmen, eller vi jobbar till exempel på natten.