När ska du flytta Microsoft Store-appar eller -spel till en annan disk

0 Shares

Windows 10 Universal Applications, UWP , är en hybrid mellan de gamla programmen och mobilapparna. Det är enkla program som paketeras och installeras i isolerade utrymmen på disken med alla sina beroenden och utan att andra program kan komma åt sina egna resurser eller bibliotek.

När ska du flytta Microsoft Store-appar eller -spel till en annan disk

På så sätt är att ladda ner, installera och ta bort program eller spel en mycket snabbare och enklare uppgift än på något annat sätt. Dessutom låter Microsoft oss välja var vi vill installera de applikationer och spel som vi laddar ner från den här butiken. Men när är det värt att göra?

Det finns lite utrymme på huvuddisken

Många av programmen som vi kan hitta i Windows 10 Store tar väldigt lite plats. 20 megabyte, 30 megabyte, 100 megabyte drar redan toppen … normalt sett tenderar dessa appar att vara ganska små jämfört med andra klassiska program som vi installerar på datorn. Av denna anledning är det vanligtvis inte värt att installera dem på en annan disk, eftersom de inte har någon stor inverkan på free utrymmet på huvuddisken.

Men om vi ska installera ett spel så kan det ta mycket plats . Det finns spel i MS Store som kan ta upp till 60 GB, och till och med 120 GB. Och det utrymmet är inte längre tillgängligt för alla användare på huvudhårddisken. I dessa fall är det när vi måste ändra installationsvägen för en annan enhet som vi har anslutit till PC:n.

Elegir dónde installation spel XBOX Windows 10 - 2

Windows 10 tillåter oss inte att välja mappen där vi vill att den ska installeras, bara enheten. Systemet själv kommer att ansvara för att skapa motsvarande mappar på hårddisken, skydda dem (så att vi inte kan komma åt dem) och installera spelet eller programmet i dem.

Vi har en annan snabbare hårddisk

Det normala idag är att Windows är installerat på en SATA SSD, eller ännu bättre, på en NVMe. Mekaniska hårddiskar, även om de är billigare och har en högre kapacitet, är idag designade uteslutande för lagring. Däremot kan vi ha en SSD för Windows, och sedan en andra snabbare enhet (som en NVMe) för spel.

I detta fall, vi måste alltid installera spelen på den snabbaste enheten . På så sätt ser vi till att de fungerar bättre och får bättre prestanda från PC:n. Dessutom kommer vi genom att göra det frigöra utrymme på huvudhårddisken, något som uppskattas om spelet tar upp dussintals gigabyte så att Windows har tillräckligt med utrymme för program, och för dina saker.

Vi vill beställa spel från Microsoft Store

Det är väldigt vanligt i speldatorer att ha en hårddisk för Windows och program, och en annan exklusivt för spel. Detta, som vi har förklarat i föregående punkt, är vanligtvis snabbare (eller samma) än den huvudsakliga. Genom organisation, och eftersom spel tenderar att ta enorma mängder utrymme, lägger vi vanligtvis alla spel i samma enhet.

Diskotek duros PC-spel

Om vi ​​installerar ett spel från ett installationsprogram kan vi välja var det ska placeras. I Steam kan vi välja var vi ska installera spelen tack vare dess bibliotek. Och Microsoft Store, som vi har sett, lämnar oss också. Och om MS Store inte låter oss ändra rutten kan vi alltid ladda ner och installera dem från Windows Xbox-appen, där den alltid ger oss möjlighet att välja var de ska installeras.

0 Shares