Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

När kommer Samsung att släppa Android 14?

Google har flyttat Android 14 till Pixel-enheter vilket innebär att lanseringen av Samsung Galaxy-smarttelefoner och surfplattor är i horisonten. När kommer företaget att släppa Android 14 och One UI 6 till sitt stall av enheter? Låt oss ta en titt på vad vi vet just nu.

Samsungs One UI 6-uppdatering, som är baserad på Android 14, kommer att medföra ett brett spektrum av ändringar på enheter som Galaxy S23, Galaxy S22, Galaxy Z Fold 5 och Galaxy Z Flip 5.

Företaget, och en armé av betatestare, testar för närvarande programvaran på en rad modeller. Samsung utökade nyligen betan till enheter som Galaxy Z Fold 3, Galaxy Z Flip 3 och Galaxy A52s.

Samsungs utrullning av Android 14 närmar sig och det får Galaxy-användare att undra när de kan förvänta sig en implementering.

Tyvärr är det sydkoreanska företaget fortfarande mamma om ett specifikt datum eller till och med ett releasefönster, men vi har några ledtrådar. Så om du har undrat när du kan få din uppgradering, läs vidare.

Samsung släpper stora Android-uppdateringar mot slutet av året, efter att Google implementerat sin uppdatering för Pixel-enheter. Förra året började Samsungs Android 13/One UI 5-uppdatering flytta ut i oktober. Och här är anledningen till att det kan hända igen:

  • Google säger att Samsung och andra OEM-tillverkare kommer att släppa Android 14 före årets slut
  • En tipsare som släppte tidig information om Samsungs planer för Android 14 beta säger den första stabila Android 14/One UI 6-uppdateringen kommer i oktober
  • Stabila Android 14/One UI-byggen för Galaxy S23 har blivit upptäckt på Samsungs testserver
  • Den åttonde versionen av Galaxy S23 beta nämner inga buggfixar i sin ändringslogg

Det är de två sista ledtrådarna som tyder på en nära förestående release, åtminstone för Galaxy S23-modeller.

Den åttonde betan kan potentiellt fungera som den slutliga versionen av Galaxy S23 Android 14 beta. Samsung har inte bekräftat, men det är tydligt att betaprocessen är nästan klar.

Och även om det skulle vara fantastiskt att se Samsung släppa programvaran i morgon, kommer det förmodligen att ta Samsung några dagar till, eller kanske till och med några veckor, att avsluta allt.

I vilket fall som helst ser det ut som att den första Samsung Android 14 kommer senare denna månad, eller om företaget behöver mer tid, i början av november.

Galaxy S23-serien kan mycket väl vara den första att få One UI 6 och Android 14, men förvänta dig inte att andra modeller ligger för långt efter.

Samsung har påskyndat lanseringen av Android under de senaste åren så vi borde se andra flaggskepp, tidigare flaggskepp som Galaxy S22-serien och mellanklassmodeller följa tätt efter.

Och medan många Galaxy-enheter kommer att uppgraderas till Android 14 i höst, kommer många andra att behöva vänta till 2024 för att få sin uppgradering.