När är sista dagen som Amazon levererar i tid till jul?

0 Shares

Om du letar efter en snabb julklapp i sista minuten, är chansen stor att du har övervägt att hämta den från Amazon. När allt kommer omkring är återförsäljaren känd för sin leverans nästa dag (och samma dag).

Men vilket är det sista datumet du kan beställa för att få dina varor i tid till jul?

Läs vidare för att upptäcka när Amazon kommer att avbryta leveransen i december och se till att du inte fastnar utan några gåvor den 25:e.

När är sista dagen som Amazon levererar i tid till jul?

Amazon har inte släppt något stoppdatum för leverans i år, men enligt återförsäljarens vanliga regler bör du kunna beställa de flesta varor 3-5 dagar före jul med Free Leverans eller en dag före jul med endagsleverans, vilket kostar £3,99 till £4,99 (eller free för Prime-användare).

Detta skulle göra de sista beställningsdatumen söndagen den 19 december för Free Leverans eller torsdag 23 december för endagsleverans beställningar, som huvudregel.

De exakta datumen beror dock på varan du beställer. Lyckligtvis har Amazon lagt till en “Anländer före jul”-raden på enskilda sidor för produkter som återförsäljaren har beräknat kommer att hinna i tid, så att du kan hoppa över att göra matematiken innan du trycker på beställning.

Du kan också hitta de vanliga beräknade leveransdatumen på varje enskild produktsida. 128GB iPhone 13 i Midnight, till exempel, är berättigad till Free Leverans fram till 19 december.

Naturligtvis är det här en hektisk tid på året för både återförsäljare och leveranstjänster, så det är alltid bättre att beställa så tidigt som möjligt. Men förhoppningsvis har den här guiden hjälpt om julen känns som att den smög sig på dig i år eller om du är i behov av några hemliga jultomtepresenter i sista minuten.

Amazon har också förlängt sin returperiod för allt som är köpt mellan 1 november och 31 december till slutet av januari, så att du har gott om tid på dig att returnera en vara om du av misstag beställer att den ska anlända efter brytpunkten.

Om du funderar på att hämta några julklappar i sista minuten, gå över till Amazon nu för att se till att de kommer i tid och få dina första 30 dagar med endagsleverans free. Såvida du inte läser detta den 24 december. Då kanske du faktiskt måste våga dig utanför huset och ta något personligen.

0 Shares