Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Myt eller sanning? Hoax om Excel som du inte ska tro

Myter och bluffar råder i våra liv i en sådan utsträckning att de kan dölja sanningen. Det är därför de måste kännas igen och korrigeras för att undvika att vilseleda många användare. Detta är något som ofta händer med en applikation som Microsoft Excel, så det är bekvämt att du kan det så att du inte blir vilseledd.

Hoax om Excel som du inte ska tro

Excel, det mest kompletta kalkylarket

Microsoft har lyckats förvandla Excel till den mest använda applikationen för att arbeta med kalkylblad över hela världen, eftersom dess användare uppgår till miljontals. Trots det faktum att varje gång applikationer försöker dyka upp som försöker kopiera det och sända det, är sanningen att ingen kan närma sig det. Till och med dess standardformat, XML, har blivit en industristandard. På så sätt står vi inför ett kalkylblad som används av båda proffs och hemanvändare för att utföra olika typer av uppgifter. Oavsett om det gäller att föra affärsbokföring, utföra formelberäkningar till att helt enkelt skapa en kalender.

Excel online

Trots den enorma populariteten för denna Microsoft-applikation har det här verktyget också belackare som försöker misskreditera dess användning av använder falska myter som inte får vilseleda oss. Därför är det viktigt att vi känner till några av de viktigaste som vi kan hitta på Internet.

Huvudsakliga bluffar som vi borde känna till

Därefter kommer vi att visa dig några av de vanligaste bluffarna som vi kan hitta på Internet om Excel och som vi inte bör ta hänsyn till eftersom de i allmänhet är långt ifrån sanna.

Ett mycket utbrett rykte finns i uttalanden som det Excel är bara ett verktyg för revisorer , ett uttalande som är ganska långt ifrån verkligheten. Det är sant att det är en mycket använd applikation inom det administrativa och redovisningsmässiga området för att föra ett företags bokföring. Men detta betyder inte, än mindre är det nödvändigt att vara revisor för att veta hur man använder det eller dra nytta av många av dess egenskaper.

En annan utbredd bluff är att vi står inför ett verktyg som tjänar bara till att fungera , något som inte heller är sant. Dess huvudsakliga användning är vanligtvis relaterad till arbetsplatsen, det är sant, men det behöver inte vara något exklusivt. Inte överraskande är det ett dynamiskt verktyg som kan användas på olika sätt. Till exempel finns det personer som använder applikationen för att spela kompletta spel med sina celler som Sudoku, ett parti Tetris eller schack. Det finns till och med människor som kan skapa konstverk med den här applikationen som en ritduk.

Andra bluffar säger att du måste vara en expert i matematik att använda det, vilket är ett falskt antagande. Om vi ​​inte använder ett statistiskt analyspaket är grundläggande aritmetik det enda kravet för att börja arbeta produktivt med applikationen. Vi kan också läsa kommentarer som kalkylarken är inte säkra , något som inte behöver vara fallet, eftersom Excel, sedan versionen av 2016, tillåter oss att ställa in ett lösenord med 256-bitars AES-skydd för att förhindra att våra kalkylblad redigeras eller modifieras.