Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Musikströmning leder imponerande 2023-tillväxt inom ljud trots covids nackdelar

Ett år som har sett fall i försäljning och musikkonsumtion har trotsat oddsen med fortsatt tillväxt tack vare boomen inom musikstreaming.

Under de senaste åren har musikbranschen vuxit avsevärt med ökande intäkter för första gången på över ett decennium i vissa länder. Efter förödelsen som orsakades av piratkopiering av musik i början av millenniet har streaming kommit till undsättning.

Trots år av tillväxt, till stor del tack vare streaming, kunde det här uppsvinget ha upphävts av effekterna av Coronaviruset i år. Tack och lov verkar det som om streaming fortfarande är på uppgång så mycket att det tar med sig hela musikbranschen, visar Neilsen Music och MRC Datas halvårsrapport.

Deras rapport visar att den totala ljudkonsumtionen i USA har ökat med 9,4 % för första halvåret 2020, jämfört med samma period 2019. Ljudströmningen ökade med otroliga 20 % i början av året.

Saker och ting förändrades efter mars och rapporten tar hänsyn till det. Medan sjunkande försäljning/intäkter sågs över hela linjen, särskilt inom fysisk musik, upprätthöll streaming en tillväxt på 13,8 % under den svåraste perioden mellan mars och juni.

Effekterna av Coronaviruset har haft en inverkan på människors lyssnarvanor. Till exempel är det många färre som kör bil till jobbet eller för att resa, vilket gör att musiklyssningen på pendlingen och i bilen har minskat. Men det har inte hindrat folk från att lyssna hemma eller var de än är.

Faktum är att Nielsen och MRC frågade folk om att lyssna på musik under ett så besvärligt år och 73 % av människorna sa att de “skulle bli galna utan underhållning under den här tiden”.

Så streaming stärker inte bara en skadad industri, det ger människor ett välbehövligt utlopp och flykt under dessa svåra tider genom musikens kraft.

På andra ställen har vinylskivor haft en imponerande tillväxt, och började året med en imponerande ökning av försäljningen på 20 %. Sedan mars har de avtagit men växer fortfarande trots motgångar till den grad att de nu är en större industri än CD-skivor för första gången sedan 1980-talet.