Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Musikdistribution för 5 USD i månaden – är det värt det?

UnitedMasters’ inbjudningsplattform erbjuder artister två modeller, ‘free’ mycket begränsad musikdistribution och SELECTs alternativ för $59,99 per år.

UnitedMasters erbjuder övertygande musikdistribution, men ta en närmare titt på den inbjudna plattformen och du kommer att se några av begränsningarna hos båda deras free och SELECT distributionsmodeller.

UnitedMasters Free

Medan en 90/10 royaltyfördelning på ytan verkar vara ett fantastiskt erbjudande, gräv lite djupare och du kommer att inse några av de betydande nackdelarna med deras free modell. Gömt i vanliga frågor kommer du att se free medlemmar kan endast distribuera till Apple Music, iTunes, Spotify, YouTube och SoundCloud. Både Free och Premium ReverbNation-användare får tillgång till alla våra butiker, inklusive alla ovanstående och många fler.

UnitedMasters VÄLJ

Ungefär som ReverbNation Premium behåller artister på UnitedMasters SELECT-modell 100 % av royalties. Medan SELECT-medlemskap ibland annonseras som $5/månad, måste 12 månader betalas i förskott, vilket leder till en kostnad på $59,99/år. ReverbNation Premium är prissatt per release, med en mindre kostnad på $9,99/år.

Några av de exklusiva SELECT-distributionsfunktionerna erbjuds över både ReverbNation Premium och ReverbNation Freesom “Släpp så mycket musik du vill”, “Distribuera till alla större streamingplattformar”, “Hämta din musik på TikTok och Instagram” och “Släpperna släpps live om 10 dagar eller mindre”. ReverbNation begränsar inte några funktioner till deras free modell.

ReverbNation distribuerar din musik till alla samma toppplattformar som Apple Music, iTunes, Spotify, YouTube och TikTok, plus många exklusiva butiker och streamingtjänster som eMusic, Nuuday, Kuack Media, såväl som Asienspecifika tjänster: Kanjian, Melon , Bugs!, YG och NetEase. Många länder i Asien upplever massiv tillväxt inom streaming.

En annan viktig begränsning med UnitedMasters kommer för etiketter, “UnitedMasters är för närvarande byggd för att leverera data och personliga rekommendationer till enskilda artister.” ReverbNation bryr sig inte om du laddar upp en artist eller 100. Vi begränsar inte antalet artister du kan distribuera och kommer att se till att var och en får sin egen individuella artistprofil på streamingplattformar.

MasterLinks liknar Fan Links och Pre-saves som erbjuds för free (oavsett om du distribuerar via ReverbNation eller inte) via vår partnersajt Push.fm.

Hur man byter från UnitedMasters till ReverbNation.