Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Mushkin Redline XP4000: Winbond med Voltage Be Damned

OCZ började det hela med deras VX-serieminne. Kombinera Winbond-drickschips med spänningar på upp till 3,6V och du kan sannolikt nå över DDR500 vid de snabbaste 2-2-2-tiderna. Det växte till en framgångsrik linje av OCZ VX-minnen som sträcker sig från Value VX till en VX klassad till DDR 500 2-2-2. Value VX imponerade på oss med valuta för pengarna i vår Value RAM roundup, och DDR500 2-2-2 VX är det snabbaste minnet (i termer av bandbredd) som vi har testat på AMD Athlon 64-plattformen.

Nu har Mushkin introducerat sitt eget Winbond-chipminne designat för högspänning och DDR500 2-2-2-prestanda. Det är en naturlig passform för Mushkin, med tanke på deras långa arbetsrelation med Winbond. Det var bara en tidsfråga tills Mushkin lyckades sätta ihop minne som kunde ge OCZ VX en chans.

Den som på Mushkin kom på Redline-namnet bör gratuleras. Det är trevligt att se ett minne med ett catchy namn istället för att blanda ihop modellnummer med ännu mer förvirrande namnscheman. Även den knallröda värmespridaren “säger” Redline. Men i slutändan tar köparna tag i högspänningsminnet och en DFI nForce4 (eller OCZ DDR Booster) för prestandan. Så, hur står sig Mushkin Redline i det så viktiga prestationsområdet?