Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

MSI StarForce 822 GeForce3 64MB

MSI är ännu ett taiwanesiskt företag som, genom en beprövad meritlista av kvalitet och billiga produkter, har mötts med stor framgång utanför den asiatiska marknaden. Ursprungligen begränsade MSI sin elektronikproduktion till moderkort, men när andra taiwanesiska moderkortstillverkare började expandera till olika marknader, gjorde MSI det också. Nu, några produktcykler efter företagets första grafikkortsimplementering för att göra det stort utanför Asien, har MSI fått ett rykte om att tillhandahålla stabila, billiga videoprodukter.

Ett problem som uppstår från att vara en mindre grafikkortsleverantör är att det är så mycket svårare att få marker. Vanligtvis är det inget problem att få marker som har funnits på marknaden en tid, men det finns problem med att få nyligen annonserade eller nya generationens produkter. Exempel: NVIDIAs GeForce3.

Du kanske märker att även om många grafikkortsföretag har en GeForce3-produkt, är få lätt tillgängliga för konsumenten. En snabb sökning visar att av de många företag som har annonserat GeForce3-kort är det bara en handfull (5 eller 6) olika kort som kan hittas lätt på marknaden.

Källor nära AnandTech berättar att anledningen till detta är att NVIDIA är väldigt tight på GeForce3-kretsar och skickar bara ett begränsat antal till de allra flesta korttillverkare. Detta skapar ett problem för de mindre kartongtillverkarna som försöker göra det stort: ​​de kan inte producera ett tillräckligt utbud av produkter från vilka deras försäljning kan öka. Detta höjer också priset på GeForce3-kort från dessa tillverkare, eftersom mindre försäljning är detsamma som mindre vinst på det hela taget. Förmodligen säger NVIDIA till tillverkarna att juli borde ge ett bättre utbud av GeForce3-chips till marknaden, men många förblir skeptiska med tanke på tiden som krävs för att producera chipsen och NVIDIAs fokus på deras X-box-produkter.

MSI:s StarForce 822 GeForce3-produkt är ett av korten som drabbats av NVIDIAs bristande utbud. Även om MSI skulle kunna sälja tusentals av dessa kort till ett mycket rimligt pris, är oddsen att de inte kunde få tillräckligt med marker för att hålla jämna steg med efterfrågan. Som ett resultat av detta är antalet e-handlare som säljer StarForce 822 lågt och priset är något högre (för det mesta) än konkurrerande produkter. Hur fungerar StarForce 822 GeForce3 jämfört med de andra GeForce3-korten på marknaden? Är det värt att vänta på att någon av dessa dyker upp hos din favorit e-handlare? Låt oss ta reda på.