Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

MSI Mega Stick 1 – The Mini Wonder

Moderkortsmarknaden har nått en tröskel för marknadsmognad, och på grund av detta är vinstmarginalerna på moderkort och grafikkort rakt tunna. Detta är till och med tydligt i antalet moderkorts- och grafikkortstillverkare som för det mesta har varit framgångsrika. De tre stora moderkortstillverkarna, MSI, Gigabyte och Asus, känner fortfarande värmen i samband med vinstmarginalerna och är därför ständigt på jakt efter att diversifiera sin produktportfölj. Detta återspeglar vad vi har sett pågå på den taiwanesiska teknikbörsen. Detta är också transparent av vad vi hörde på Computex och i vårt första VD-forum.

Ett av de mest obehandlade områdena för moderkortstillverkare är hemelektronik, eftersom detta omfattar ett brett spektrum av produkter från allt från LCD-skärmar till MP3-spelare. I vårt första PM-forum rapporterade 62 % av produktcheferna att de för närvarande ägnar sig åt konsumentelektronik. Nu inkluderar denna siffra företag som inte har annonserat sina konsumentelektronikproduktlinjer, men som fortfarande eftersträvar sådana produkter internt. Detta i motsats till små formfaktor-datorer (SFF), som alla företag rapporterade att jaga.

Även om SFF är en fenomenmarknad och kan vara en kassako för många, kommer den inte att förbli så länge, eftersom den också måste mogna. När denna marknad mognar bör vi förvänta oss att se moderkortsföretag vända sig till andra butiker för att skapa sig ett namn. När allt kommer omkring är namnet Shuttle, som tidigare var okänt för många, nu nästan synonymt med liten formfaktor.

Vi såg många moderkortstillverkare vända sig till mycket intressanta produktlinjer, av vilka några överraskade oss totalt och andra var mycket förväntade. Asus, för en på Computex, introducerade sina mobiltelefoner, som förväntas sälja utomlands i områden som Europa och Asien. Vi har informerats om att det inte finns några sådana planer på att introducera dem i Nordamerika. Samtidigt finns det andra innovativa produkter som tar det som redan finns och förbättrar det. MSI är ett bra exempel på detta med deras Mega Stick 1. MSI har tagit ett USB-minne och förvandlat det till en fullt fungerande, on-the-go-lösning: FM-tuner, FM-inspelare, röstinspelare, MP3-spelare och naturligtvis , en lagringsenhet. Det här kanske inte verkar så mycket till en början, men vi fick reda på något annat när vi satte oss igenom det…