Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

MSI K8N Neo Platinum: Första nForce3-250Gb

Som en av de större aktörerna på moderkortsmarknaden försöker MSI mycket hårt att vara först på marknaden när ett nytt chipset lanseras. Att vara först är en fråga om stor stolthet och marknadsandel för MSI, så vi blev inte riktigt förvånade när MSI K8N Neo, baserad på den nya nVidia nForce3-250Gb chipset, dök upp för granskning. Nackdelen med att vara först är att det ibland finns tidiga problem med en styrkrets, men i det här fallet är nF3-250 baserad på den redan etablerade nForce3-150 styrkretsen. Medan MSI aldrig producerade ett kort med den första generationens nForce3-150-chipset, har 150 varit tillgänglig i nästan ett år, och MSI har helt klart gjort mycket utvecklingsarbete i väntan på lanseringen av den mycket uppdaterade nForce3-250.

K8N Neo vi fick var den bästa Platinum-serien, ett namn som MSI nu använder för sina toppmoderkort. Som med tidigare modeller kommer MSI sannolikt att erbjuda andra medlemmar av K8N Neo-familjen med färre funktioner och ett lägre pris. K8N Neo-moderkort är baserade på nForce3-250Gb, som inkluderar on-chip Gigabit LAN. Denna styrkrets används inte på alla 250 kort, eftersom vissa aviserade kort är baserade på den mer grundläggande nF3-250 chipset. Som en toppmodell är K8N Neo Platinum laddad med funktioner, inklusive on-chip Gigabit LAN, 8-kanals (7.1 Audio), 8-Drive nVidia SATA/IDE RAID, MSI Core Cell för överklockning, och en dedikerad kommunikationsplats för WLAN/Bluetooth.

Vi vill berömma MSI för deras flit med att ta itu med några förslag som vi gav efter vår första titt på K8N Neo. När vi såg vad det här kortet kunde göra med ett fungerande PCI-lås och justerbara utväxlingar, föreslog vi ett bredare FSB-sortiment och så hade MSI ett nytt BIOS med FSB utökat från 250 till 300 i våra händer på 2 dagar. Korten som du kommer att se på marknaden kommer att ha denna förbättrade BIOS version 1.13 eller senare. Nu när vi har benchmarkat K8N, önskar vi att vi hade föreslagit ett FSB-område till 350 eftersom K8N Neo är ett kort som klarar de typer av otroliga överklockningar som bara kan uppnås med ett fungerande PCI/AGP-lås och justerbara utväxlingar.

Med den där lockande informationen, låt oss ta en närmare titt på MSI K8N Neo Platinum.