Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

MSI har tillkännagett den HTPC-orienterade 740GM-P25

Att tillkännage avancerade produkter och hårdvara av “Halo”-typ är relativt enkelt för tillverkare – lägg några snygga konstverk bredvid några bilder, vrid några branschrelaterade rekommendationer, skriv de viktigaste försäljningsargumenten med stora bokstäver, skriv en webbsida för det, och kanske köra en tävling för att låta ett par personer vinna en. För nybörjarbrädor är det en annan sak – få det att fungera bra och prissätt det rätt. Detta är precis vad MSI försöker göra på sin nya 740GM-P25.

Förbeställningar som kostar runt $59, detta senaste microATX-kort från MSI kombinerar AMDs 740 och SB710-chipset och stöd för AM3-processorer. Tillsammans med kortet inklusive mjukvara för kärnupplåsning finns det två DDR3-1333-minnesplatser, en PCI-E Gen2 x16-plats (som MSI marknadsför som stöder Hybrid Crossfire vilket är udda), 2 PCI-E x1-platser, 6 SATA 3Gb/s kortplatser (4 parallella med kortet, 2 sticker ut ur kortet), en IDE-port, Atheros Gigabit LAN och VIA 8-kanals ljud. Inbyggd video levereras av den integrerade HD2100, medan inbyggd RAID är standarden 0/1/0+1 och JBOD-affären.

När det gäller HTPC, här ser vi ett low-end-kort som markerar några eller de flesta av de rutor som folk kommer att leta efter – släpp bara in ett lågprofil-videokort, ljudkort och en HDD RAID-kontroller för att RAID 5 ska starta. Placeringen av den 4-stifts 12V CPU-strömkontakten kan orsaka problem i vissa fall, och det kanske inte finns tillräckligt med USB 2-portar (fyra på bakpanelen), men du får vad du betalar för. Kolla online-återförsäljare snart för förbeställningsinformation.