Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

MSI DR8-A: Plextor 708A:s lillebror

Introduktion och konstruktion

Vi har tittat på flera optiska enheter från MSI tidigare. Trots allt är MSI fortfarande en av de största OEM:erna för optisk lagring.

Idag har vi fått tag på MSI:s bästa DVD-inspelare hittills, DR8-A. Först förbise vi DR8-A och trodde att det bara var en uppdatering av DR4-A. DR4-A fick milda recensioner och väckte inte mycket spänning. Som det visar sig är DR8-A en mycket kapabel och potent brännare som fortfarande har lite liv i sig, särskilt för dem som föredrar DVD+R-mediet. Har DR8-A vad som krävs för att vara en billig motsvarighet till Plextor 708A?

MSI levererade samma mediepaket med DR8-A som med DR4-A. Nero Burning ROM 5.5, Sonic MyDVD, PowerDVD och en tom DVD+R inkluderades.

Återigen måste vi vara lite kritiska mot MSI för att bara inkludera en 1-sidig snabbhjälp för dokumentation. MSI:s webbplats är mycket hjälpsam och lätt att hitta information, men rena, kortfattade manualer kommer alltid att övertrumfa onlinedokumentation.

Klicka för att förstora.

Rent estetiskt ser DR8-A ut identisk med MSI DR4-A. Enheten inkluderar en uppspelnings-/snabbspolningsknapp och en utmatnings-/stoppknapp. Många av våra favoritenheter, inklusive Plextor 708A, har inte denna förmåga. Men som vi snart kommer att se har DR8-A:s inre delar förändrats avsevärt.

Klicka för att förstora.

Det finns ingen bakre öppning för fläkt eller avgassystem. Komponenterna som MSI valde för DR8-A är mogna nog att endast fungera på passiv kylning.

Till vår stora förvåning upptäckte vi efter att ha tagit isär MSI DR8-A att enheten är baserad på samma Sanyo LC897490-chipset som finns i Plextor 708A.

Klicka för att förstora.