Mountain Everest Max recension

0 Shares

DAGENS BÄSTA HANDLINGAR

TvÄ minuters granskning

Det Ă€r osannolikt att du skulle ha hört talas om Mountain Everest Max tidigare pĂ„ speltangentbordsmarknaden, men du bör definitivt hĂ„lla ögonen pĂ„ detta nyblivna perifera varumĂ€rke – om allt som kommer ut frĂ„n Mountain Ă€r lika innovativt och vĂ€lgjord som det hĂ€r tangentbordet ser vi ut framĂ„t för att se vad det kan brygga mer under de kommande Ă„ren.

Everest Max Àr resultatet av en framgÄngsrikt backad Kickstarter -kampanj, ett helt anpassningsbart modulÀrt tangentbord dÀr det kÀnns som att varje aspekt av designen har planerats av PC -entusiastgemenskapen. Priserna börjar pÄ $ 270 / £ 214 / AU $ 429 för hela satsen, men du kan köpa bastangentbordet (kallat Everest Core) för $ 130 / £ 130, och till och med en helt tom version som lÀmpligen heter Everest Core Barebone för de av er i communityn för tangentbordsmodding.

Du kanske redan har lagt mÀrke till ett tema hÀr. Mountain Àlskar att lÀmna sina kunder med en vansinnig mÀngd val och flexibilitet, vilket verkligen lyser igenom nÀr du fördjupar dig i produktlÄdan. Medan tangentbordet Àr huvudevenemanget finns det fyra lÄdor inbyggda i förpackningen som innehÄller de extra modulÀra tillbehören: ett mediecentral, en dubbeltÀckande Numpad, en USB-A till USB-C / USB-C till USB-C-adapter och ett kit för anpassning av tangentbordet.

De modulÀra tillbehören Àr ett tillrÀckligt bra tillÀgg, men anpassningssatsen gÄr verkligen en extra mil. Du fÄr en uppsÀttning med Ätta magnetiska justerbara fötter för att styra positionen för Everest Max, en ny Esc-knapp för att stÀnga av företagets varumÀrke om du vill, ett praktiskt verktyg för att ta bort tangenten och fem olika stilar av Cherry MX-nyckel som kan bytas ut. vÀxlar för att experimentera med. Granskningsenheten vi testade kom med en komplett uppsÀttning linjÀra röda omkopplare, men det finns blÄ, bruna, tysta röda och silver Cherry MX-versioner tillgÀngliga vid inköpsstÀllet.

SjÀlva nyckelkÄporna Àr en smula nedslÄende, mycket tunna och benÀgna att smeta ut. RGB-belysningen som lyser igenom Àr inte heller sÀrskilt ljus sÄ du skulle göra det bra att investera i din egen uppsÀttning högkvalitativa PBT-knappar för att verkligen förbÀttra upplevelsen. HyperX -puddingnycklar hjÀlper till att dÀmpa tangentbelysningen och kÀnns spektakulÀr om du behöver förslag.

Den övergripande byggkvaliteten för Mountain Everest Max sjÀlv Àr dock fantastisk. Det finns en oro med modulÀra kringutrustning att delar kan kÀnnas billiga eller tunna. men efter att ha bytt om saker och gjort justeringar av installationen kÀndes det aldrig en gÄng instabilt eller dÄligt anpassat. Anslutningarna för tillbehören Àr tÀta, klickade in ordentligt nog för sinnesro men inte sÄ tÀta att det krÀvs skarp styrka för att separera.

Detta innebÀr att du kan flytta tangentbordet runt ditt skrivbord med alla tillbehör som Àr monterade om du behöver rengöra eller justera din layout, och allt kommer inte att gÄ isÀr nÀr du flyttar dess position. Numpad kan placeras antingen pÄ vÀnster eller höger sida (eller till och med utelÀmnas helt, men om detta inte Àr nÄgot du skulle anvÀnda kan den feta produkten slösas bort pÄ dig) och du kan Àndra orienteringen med vÀnder pÄ den och skjuter USB-C-anslutningen över till önskad placering.

Du fÄr ocksÄ fyra makrotangenter pÄ Numpad som kan anpassas med dina egna bilder och programmeras för nÀstan allt du behöver, med full OBS-integration för streamers. Detta liknar naturligtvis det som tillhandahÄlls av Elgato Streamdeck, om Àn i en mycket mindre storlek. Knapparna sjÀlva Àr inte lika nÀrvarande för att trycka pÄ som de pÄ en Streamdeck heller, med ett mycket styvare och mindre lyhörd klick, men det faktum att de alls ingÄr och fungerar lika bra som de gör Àr inget annat Àn en vÀlsignelse för PC spelare och innehÄllsskapare.

Mediekontrollcentret Àr ocksÄ fullt av funktioner, men nÄgra saker faller platt. Du kan anpassa standardbilden som visas nÀr din dator startar upp, men om du faktiskt anvÀnder ratten försvinner detta, utan nÄgot tydligt sÀtt att ÄtergÄ till standardskÀrmen. SjÀlva bilden kommer ocksÄ att segmenteras vilket inte syns i Basecamp-programvaran som kan irritera perfektionister som vill visa en helt rund bild.

Det finns ljuseffekter du ocksĂ„ kan vĂ€lja mellan, med alternativ som ‘Yeti’ som ersĂ€tter bilden med … du gissade det, en Yeti och tvĂ„fĂ€rgad fallande animation som körs genom RGB-tangentbordet. Konstigt, om du gĂ„r in i Basecamp-programvaran och Ă€ndrar belysningsfĂ€rg eller animering kan du inte lĂ€ngre fĂ„ tillgĂ„ng till alternativet att Ă€ndra belysningsanimationer pĂ„ sjĂ€lva hĂ„rdvaran, och nĂ„gra förinstĂ€llningar som Yeti försvinner helt frĂ„n programvaran.

Du kan ocksÄ justera ljusstyrkan i sjÀlva bakgrundsbelysningen, men den ljusaste instÀllningen Àr inte otrolig och pÄverkar bara tangentbordets belysning, sÄ om du tycker att makroknapparna Àr lite för ljusa (vilket de kan vara, i motsats till resten av tangentbordets belysning) hjÀlper det inte att Àndra ljusstyrkan.

Displayratten kan ocksÄ lÄta dig övervaka ditt system, vilket ger dig en live feed av saker som CPU -anvÀndningsprocent, och det verkar vara ganska exakt nÀr det kontrolleras mot vad som visades pÄ sjÀlva datorn. All tillgÀnglig kontroll pÄ ratten Àr mycket lyhörd och bortom att belysningsalternativen försvinner upplevde vi inga problem.

Det finns ocksÄ en handledsstöd, inte för lyxig men absolut inte billig kÀnsla heller. Den har ett tunt lager av plyschskum sÄ det Àr bekvÀmare Àn de typiska hÄrda plast som du hittar pÄ vissa produkter, men det Àr inte lika snyggt som vad du fÄr pÄ Razer Huntsman V2 analogt tangentbord.

Basecamp -programvaran Àr dÀr saker och ting faller ner, men inte till en punkt dÀr det borde hindra dig frÄn att köpa Everest Max om allt du har lÀst hittills fÄr dina fingrar att vÀxla. Det Àr inte sÀrskilt trevligt att titta pÄ, och det finns nÄgra integrationsproblem som vi nÀmnde angÄende displayratten. Om du har upplevt att anvÀnda programvara som Razer Synapse Àr detta verkligen inte vÀrre.

Med tanke pĂ„ att Mountain Ă€r ett nytt ansikte pĂ„ en redan konkurrensutsatt marknad Ă€r vi oerhört imponerade. Everest Max -funktionen gör det svĂ„rt att gĂ„ tillbaka till nĂ„got annat tangentbord. Vi kommer sĂ€kert att ha det pĂ„ vĂ„rt skrivbord, och det Ă€r trots att vi anvĂ€nder nĂ„gra av de bĂ€sta spiltangenterna pĂ„ marknaderna och en Stream Deck dagligen, vilket borde tala för sig sjĂ€lv. HĂ„ll ett öga pĂ„ Mountain – vi har en bra kĂ€nsla för vad det kan ge till bordet.

Köp detta om …

Du vill ha fullstÀndig anpassning
Möjligheterna Àr nÀstan oÀndliga med Everest Max, med olika riktningar, nyckelbrytare och mer. Detta Àr en bra produkt att experimentera med modding.

Du behöver makron
Visst, du fÄr bara fyra men det Àr allt du behöver. Om du bara behöver en handfull makron sparar detta pÄ merkostnaden för en makroplatta eller Streamdeck.

Du gillar att hÄlla ett öga pÄ saker
Med den innovativa displayratten kan du hÄlla ett öga pÄ hur mycket du sÀtter din CPU / GPU under, utan att behöva kontrollera din PC och avsluta ditt spel.

Köp inte detta om …

Du gillar inte mekaniska tangentbord
Om du föredrar ett klibbigt, tyst membrantangentbord kan du hitta anpassningsalternativen pÄ Everest Max Àr lite övervÀldigande.

Du föredrar en liten formfaktor
Att köpa Everest Max och inte anvÀnda sin snygga Numpad Àr slöseri med pengar för en sÄ dyr produkt, sÄ om du gillar dinky tangentbord sÄ Àr det inte nÄgot för dig.

DAGENS BÄSTA HANDLINGAR

0 Shares