Motorola MB8600 recension: Go-to Gigabit DOCSIS 3.1 kabelmodem

0 Shares

Motorola MB8600 är ett enkelt val. För cirka 150 $ är det en glädjande uppgradering för dem som går från en sub-Gigabit till en Gigabit kabelbredbandsplan.

Om du är i den situationen, kör på det, du kommer inte att ångra dig.

Dongs anteckning:

Motorola MB8600 kabelmodem

Motorola MB8600: En krusidull-free DOCSIS 3.1 modem

Ur förpackningen ser MB8600 ut som ett typiskt kabelmodem. Det är en rektangellåda som står på ena sidan. Du hittar strömporten, koaxialporten och en Gigabit-nätverksport på framsidan av baksidan.Hur kabelmodem går, bestämmer nätverksporten den högsta bredbandshastigheten som detta modem har på 1 Gbps. På insidan har Motorola MB8600 dock DOCSIS 3.1, som kan få upp till 6 Gbps internetbandbredd från leverantören. Det kan också fungera som ett 32×8 DOCSIS 3.0-modem.

Motorola MB8600 kabelmodem

På framsidan har modemet en vertikal uppsättning LED-statuslampor. Dessa är användbara under installationsprocessen eller när du behöver kontrollera din bredbandsanslutningsstatus.

För det mesta är dock dessa små blå och gröna lampor lite för ljusa. Om din internetdroppar finns i ditt sovrum är det en bra idé att täcka dem med en tejpbit.

Motorola MB8600 kabelmodem 4

Enkel installationsprocess

Jag provade Motorola MB8600 (via några få enheter) med ett par Comcast Xfinity-konton, och installationsprocessen var enkel. Du kan hitta detaljer i det här inlägget, men här är den enkla uppdelningen:

  1. Anslut modemet ordentligt till servicekabeln.
  2. Slå på den och vänta tills signallampan (2:a nedifrån) lyser med fast grönt sken.
  3. Anslut en dator till modemets LAN till en dator. Alternativt kan du också ansluta denna port till en WAN-port på en router och sedan ansluta datorn till routern (antingen via Wi-Fi eller en nätverkskabel.)

Och du är klar med hårdvaruinstallationen. Nu är det dags att aktivera modemet. För detta kan du bara ringa leverantören och ge dem dess MAC-adress, som finns på dess undersida.

MB8600 Modem Web UI

Eller så kan du göra det själv, vilket jag gjorde. När jag startade en webbläsare på nämnda dator med ett Xfinity-konto blev jag dirigerad till aktiveringssidan, där jag angav min kontoinformation. Och voila! Uppdrag slutfört.

(Förresten, det är alltid en bra idé att starta om routern efter att modemet har aktiverats.)

De flesta andra kabelinternetleverantörer bör ha en liknande självaktiveringsprocess. Men återigen, när du är osäker skadar det aldrig att ringa ditt.

Även om det i allmänhet inte finns några användartillgängliga inställningar i kabelmodem, har SM8600 ett webbgränssnitt som kan nås via sin standard-IP-adress, som är . Gränssnittet visar dess status, loggar och annan användbar information om WAN-anslutningen.

Motorola SM8600: Hårdvaruspecifikationer

namn Motorola MB8600 DOCSIS 3.1 kabelmodem
Modell MB8600
Standard DOCSIS 3.1, DOCSIS 3.0 32×8
Högsta WAN-hastighet 6 Gbps
Hamnar 1x 1 Gbps LAN, 1x Coax
Topp internetplan som stöds 1 Gbps
WAN Link Aggregation Ja
ISP stöds Comcast Xfinity, Cox, andra
Mått 7,25 x 2,25 x 7,88 tum
Vikt 1,15 lbs

Utmärkta nedladdningshastigheter och tillförlitlighet

För den här recensionen testade jag Motorola MB8600 (via några få enheter) med ett par olika Xfinity-konton tillsammans under ett par månader.

Modemet visade sig vara snabbt och pålitligt. Det fanns ingen frånkoppling eller några andra problem.

I San Francisco Bay Area levererar modemet konsekvent hastigheter snabbare än planen för de med en sub-Gigabit-anslutning. (Mest troligt eftersom Comcast tenderar att tillhandahålla anslutningen högre än den betalda hastigheten.)

Specifikt, för ett konto med en nedladdningshastighet på 400 Mbps, upplevde jag upp till 460 Mbps. Och med en 600 Mbps plan kunde jag få snabbare än 700 Mbps. Uppladdningshastigheten var aldrig snabbare än cirka 20 Mbps, vilket är normalt för alla kabelanslutningar.

Å andra sidan, när det testades med en Gigabit-kabelplan, låg modemet på cirka 960 Mbps. Det berodde troligen på att en Gigabit-anslutning generellt sett är cirka 950 Mbps efter overhead.

Onödigt att säga att din körsträcka kommer att variera. Kabelbredbandsanslutningar tenderar att variera från ett område till ett annat. Men det är säkert att säga att Motorola MB8600 säkerligen kan leverera bredband i Gigabit-klass.

Slutsats

Om du har ett kabelabonnemang på (nära) Gigabit är Motorola MB8600 DOCSIS 3.1 kabelmodem ett säkert kort.

Skaffa den och en anständig router, och var säker på att du får ut det mesta av din internetanslutning utan att behöva betala den där irriterande månadshyran.

0 Shares