Moto X Android 5.0 Lollipop Uppdateringsinformation Emerge

0 Shares

Efter en ganska lång väntan verkar det som om den ursprungliga första generationen av Moto X Android 5.0 Lollipop-uppdateringen äntligen är på väg till smartphone-ägare i USA. Medan Motorola var den första tillverkaren som uppdaterade den nya Moto X och Moto G (2014) till Android 5.0 Lollipop, har ägare med originalet fastnat och väntat.

Android L tillkännagavs först som Android 4.4 KitKats efterträdare redan i juni under företagets årliga Google I / O-utvecklare. I oktober presenterade Google officiellt den fullständiga Android 5.0 Lollipop-uppdateringen tillsammans med Nexus 6, Nexus 9-surfplattan och en ny Nexus Player för TV: n. Strax efter gjorde Motorola några meddelanden, och de var bland de första som också uppdaterade smartphones.

Läs: Motorola Android 5.0 Lollipop Update Breakdown [2015]

Sedan lanseringen har vi sett Android 5.0 anlända till många viktiga enheter i USA. De som Galaxy S5, Galaxy Note 4, LG G3, HTC One M8 och (M7) och några nya Motorola-enheter, men Moto X 2013 har varit på bakbrännaren. Men idag har vi äntligen fler goda nyheter efter pausen.

Moto-G-Review-7-620x343

Under de senaste åren har Motorola gjort vad företaget kallar ett “blötprov” där de testar programuppdateringar före den officiella utgåvan eller något formellt tillkännagivande. Dessa skickas till begränsade medlemmar i Motorola Feedback Network för att testa programvara innan en slutlig release till operatörer.

Vanligtvis innebär detta att Motorolas programuppdateringar är nära, möjligen tillgängliga inom 24-48 timmar om allt går enligt plan. Dessa är dock fortfarande tester, och ibland kan de få dåliga resultat som hamnar i ytterligare förseningar. Under helgen kom nyheter om att Motorola hade startat ett blötprov för den ursprungliga Moto X, vilket fick ägarna glada när de väntar på den nya programvaruuppgraderingen.

Med detta sagt är uppdateringen länge försenad, och Motorola är äntligen redo att börja prata om det och förhoppningsvis leverera Android 5.0 Lollipop för den ursprungliga Moto X. Och ja, det här kommer att vara Android 5.0.2, inte Android 5.1 Lollipop.

Moto-klubba

Nu när nyheterna om Android 5.0 Lollipop för den ursprungliga Moto X har dykt upp, har Motorola-anställda gått till Google+ för att svara på frågor. Luciano Carvalho från Motorola Mobility delade några viktiga detaljer för de intresserade. Han har bekräftat att Android 5.0 Lollipop är på väg till Moto X (1: a generationen) och det kommer att vara Android 5.0.2 Lollipop. De har för närvarande inga planer på att uppdatera till Android 5.1, men det kommer troligen att komma fram till ett senare datum.

Luciano nämnde inga specifika operatörer, och troligtvis kommer den olåsta originalmotorn X att få den först, framför operatörerna, men med en så lång fördröjning förväntar vi oss att den kommer att lanseras till alla operatörer i USA så snabbt som möjligt. Motorola hade inga kommentarer om vad som orsakat förseningen.

Läs: Android 5.0 vs Android 4.4 KitKat: Vad är nytt i Lollipop

Som vi alla vet har den ursprungliga Android 5.0 Lollipop-uppdateringen sin andel av buggar. Google släppte snabbt Android 5.0.1 och sedan ytterligare en Android 5.0.2 Lollipop-uppdatering. Sedan, förra veckan, levererade Google en enorm bug fixing Android 5.1-version som syftar till att lösa många problem. Våra första Android 5.1-intryck har varit extremt positiva, så förhoppningsvis har Motorola mer information om det inom en snar framtid.

Så vad kan ursprungliga Moto X-ägare förvänta sig? Om du är medlem i Motorolas feedbacknätverk kan du få en inbjudan att testa programvaran, eller så kanske inte. Allt görs slumpmässigt. Om allt går bra kan vi förvänta oss att uppdateringar kommer att börja rulla ut under de närmaste dagarna, eller i helgen, men vi måste vänta och se.

Troligtvis kommer Motorola att bekräfta mer information på deras uppdateringswebbplats, och vi kan förvänta oss att operatörer gör meddelanden. Allt sagt och gjort, blötläggningstestet kan ta några dagar eller några veckor, då kommer transportörer att behöva driva Moto X Android 5.0.2 Lollipop-uppdateringen ut till ägarna. Vi uppdaterar så snart fler detaljer dyker upp.

0 Shares