Moto G9 Review

Motorola har debuterat Moto G9 i Indien. Det Lenovoägda företaget hävdar att telefonen är skräddarsydd för landet. Det vill också att läsarna ska veta att G9 har tillverkats 100% i Indien. Telefonen levereras med Qualcomm Snapdragon 662-processor, 48MP trippel bakre kameror, 8MP front shooter, 5000mAh batteri med 20W turboladdning och en 6,5-tums HD + LCD-skärm.

Från specifikationerna är detta mer eller mindre den avskalade Moto G-upplevelsen som vi alla känner och älskar. Om du är en Android-entusiast skulle du komma ihåg att det var 2013, då den första generationen Moto G startade hela värdet för budgettelefonvagnen. Ända sedan dess har det varit en utmanare för alla som önskat en ren och enkel Android-telefon i budgeten. Av samma anledning var en Moto min första telefon och också vad jag gav min pappa som sin telefon för inträde i Android-världen.

Men naturligtvis har Moto G-sortimentet genom åren blivit trångt med Lites, Ss, Plays och Pluses. Och även om detta var små förbättringar gener-över-gen, började konkurrensen bli hårdare. Detta är alltmer sant idag, eftersom marknaden inte bara står inför fientliga spelare utan också pandemin. På grund av det senare är den allmänna köpkraften så låg.

Så frågan är om den nyligen lanserade G9, till dess startpris på Rs. 11.499 kapabla att utnyttja överkomliga priser? Kommer det med det specifikationsbladet att kunna slå över sin vikt? Vi kommer att mäta alla dessa och mer i hela recensionen.

Låt oss först se hur det skiljer sig från föregångaren-

Moto G9 vs Moto G8 Specifikationer

ModellMoto G9Moto G8
Dimension och vikt165,21 x 75,73 x 9,18; 200 g161,27 x 75,80 x 8,95; 188,30g
Visa6,50 ″ 720 × 1600 upplösning, IPS LCD, 20: 9 bildförhållande, 269 PPI pixeltäthet6,40 ″ 720 × 1560 upplösning, IPS LCD, bildförhållande 19: 9, 269 PPI pixeltäthet
programvaraAndroid 10Android 10
ProcessorQualcomm Snapdragon 662Qualcomm Snapdragon 665
Minne4 GB LPDDR4X RAM + 64 GB lagringsutrymme, utbyggbart upp till 512 GB, hybridplats4 GB LPDDR4X RAM + 64 GB lagringsutrymme, utbyggbart upp till 512 GB, hybridplats
Bakre kameror48MP (f / 1.7) + 2MP (f / 2.4) + 2MP (f / 2.4)16MP (f / 1.7) + 8MP (f / 2.2) + 2MP (f / 2.2)
Främre kameror8MP (f / 2.2)8MP (f / 2.0)
AnslutningWiFi, Bluetooth 5, NFC, USB-C, Dual SIM, 4G VoLTEWiFi, Bluetooth 5, USB-C, Dual SIM, 4G VoLTE
Batteri5000mAh med 20W turboladdare4000mAh med 10W laddare
PrisRs. 11,499Lanserades inte i Indien

Nu när du har sett det jämförande specifikationsbladet är det dags att avboxa och se själva enheten.

Moto G9 Box Innehåll

Hej moto!

 • Telefon
 • TPU-fodral
 • Turboladdare
 • USB-C-kabel
 • Sim ejektorverktyg
 • Dokumentation (du kommer förmodligen inte läsa)

Moto G9 Design och Display

Moto G9 har en 6,5-tums HD + LCD-skärm med samma 269-pixeldensitet som föregångaren. Färgerna och betraktningsvinklarna verkar bra. Men skärmen bleknar när det gäller ljusstyrka, särskilt utomhus. Den adaptiva ljusstyrkan är aggressiv och låt oss bara säga, den är inte särskilt ljus när den behöver vara. Så jag fick den avstängd. HD + -skärmar blir mer framträdande i segmentet under 12K i dessa dagar, men du kan fortfarande få några skarpare full HD + -alternativ i prissegmentet under 15K.

Jag gillar det påfallande vattendroppskåret med sin mjuka kurva. De omgivande ramarna, förutom den nedre, är anständigt smala. Tja, en del ram är bra för att manövrera enheten medan den är i liggande läge. Så inga problem där.

Vila, G9 är en boxy telefon med rätt mängd heft. Om du inte har långa fingrar, måste du sträcka dig för att nå den dedikerade Google Assistant-utlösaren som sitter fjärrsteg högst upp (samma sida). Au contraire, vänster sida har gott om tomt utrymme eftersom det bara är SIM-kortplatsen som sitter där.

Förutom det tror jag att du skulle vara nöjd med kringutrustningen. Det finns ett 3,5 mm hörlursuttag uppe och en USB-C-port längst ner.

LÄS OCH: Skullcandy Indy Evo recension

Som du kan se är baksidan en fingeravtrycksmagnet.

Enheten finns i två nyanser, nämligen. Skoggrönt och safirblått. Den blanka blå ryggen samlar snabbt smuts och utskrifter. Men förutom det är det ganska tydligt. Du har bara en fyrkantig kameraö och en rund fingeravtrycksläsare (med Moto-märket) bak.

Fingeravtrycksläsaren fungerar tillförlitligt, men jag kunde inte få ansiktsigenkänning att fungera. Den visade alltid feldialogen, “endast partiellt ansikte upptäckt”. ¯ _ (ツ) _ / ¯

Slutligen, på designfronten kan du notera att G9 påstår sig vara vattenavvisande medan det finstilta betonar att enheten inte är exakt vattentät. Istället skapar den vattenavvisande designen en barriär för att skydda mot måttlig exponering för vatten som oavsiktligt spill, stänk eller lätt regn. Den är inte avsedd att sänkas ner i vatten eller utsättas för tryckvatten eller andra vätskor. Bra att veta, antar jag.

Anyhoo, låt oss låsa upp enheten och se hur den går.

Moto G9-programvara och prestanda

Moto G9 stenar en aktuellt Android 10-programvara med små funktioner här och där. Du kommer att få Android-säkerhetsuppdateringar i två år och Android 11. Du har Moto-åtgärder som att vrida på kameran, skaka för att starta ficklampan, den hjälpsamma tittskärmen och mer. Jag är säker på att varje minimalist skulle uppskatta sådana meningsfulla tillägg. Motorolas androidåtergivning upprätthåller vaniljestetiken och är mindre påträngande jämfört med de flesta tunga skinn där ute.

På hårdvarufronten drivs G9 av den 11 nm-baserade Snapdragon 662-chipsetet, vilket Motorola hävdar är ett steg ovanför Snapdragon 665. Qualcomm meddelade detta kisel i början av 2020 inriktat på tillväxtmarknader som Indien. Det var en av de första som utrustades med Navigation with Indian Constellation (NavIC). Vila, det liknar Snapdragon 665 på G8. Och den levereras också med samma 4 GB + 64 GB SKU. Ja, om det inbyggda lagringsutrymmet är otillräckligt kan du utöka det med upp till 512 spelningar med hybrid minneskortplats.

När det kommer till daglig användning hanterar telefonen de flesta uppgifter bra, men med mindre hicka här och där. Ett område där fördröjningen är smärtsamt uppenbar är att byta mellan appar i den senaste appmenyn. När det gäller spel kan du klara av de flesta titlar.

Så här gick det i riktmärketester:

 • Geekbench 5 Enkärnig: 312
 • Geekbench 5 Multi-core: 1061
 • PCMark Work 2.0 Performance Score: 6185
 • 3DMark Slingshot Extreme OpenGL: 1172
 • 3DMark Slingshot Extreme Vulkan: 1110
 • Androbench Sekventiell R / W: 253,25 / 146,28 MB / s
 • Androbench Slumpmässig R / W: 59,86 / 24,23 MB / s

LÄS OCH: Realme Narzo 10 Review

Dessa siffror faller närmare Snapdragon 665-poäng men ligger bakom vad Helio G80 eller andra Mediatek-chips i detta sortiment har. Du kan förvänta dig samma skillnad i verkliga prestanda.O, det är alltid bra att se USB Type-C.

En viktig höjdpunkt i Moto G9 är dess 5000 mAh batteri. Med tanke på den storleken borde det vara länge. I våra tester gick telefonen i 8 timmar 39 minuter. Vid vilken tidpunkt varningen om lågt batteri dyker upp och du kan använda den medföljande 20W-turboladdaren för att fylla upp den.

Går vidare till …

Moto G9-kamera

Moto G9 pryder med en 8MP selfie snapper och på baksidan ligger en tredubbel kamerainställning. De befintliga aktörerna är en primär 48MP-skjutare följt av en 2MP djupsensor och en 2MP makromodul. Den huvudsakliga bakre kameran använder pixelbinning för 12 MP-bilder. Det finns dock ingen ultravid kamera.

Här är några dagsljus snaps ur det –

Bilderna kommer ut i naturliga färger. Men de gör inte alltid rättvisa när de mäter exponeringen och lagringen av detaljer. Efter att du tryckt ned slutaren tar appen också ett ögonblick eller två för att spara det bearbetade resultatet.

Porträttläget gör för det mesta ett anständigt jobb.

Kamerans gränssnitt är ganska rakt framåt, och med svep och kranar kommer du att landa på godsaker som Cutout-läge, Spot-färg, Cinemagraph, Live Filter, Panorama och överraskande kraftfull Night Vision.

På videosidan har du möjlighet att spela in 1080p vid 30 fps från både fram och bak. Även här har Moto fastnat i partytrick som slo-mo-fångst och timelapse.

Moto G9 Unboxing & First Impressions Video [in Hindi]

Så här är äntligen min –

Bedömning av Moto G9

Moto G9 börjar vid Rs. 11.499 i Indien. Till det priset får du en lagerhållen Android-programvara, en minimal design, en konstigt bekant chipset, anständig minneskonfiguration och riklig batteritid. Det kan hantera de flesta vardagliga uppgifter och till och med underhålla lite avslappnat spel. Så om du är någon som kliar för en ren och enkel smartphone-upplevelse blir du nöjd med vad Moto har att erbjuda.

Men om du är en ivrig spelare, någon som gillar programvara med lager eller en spec-nörd, har du tydligt bättre utrustade telefoner på marknaden.

Och för att avsluta litar jag på ett citat från Einstein som hjälper dig att avgöra om du vill gå till den här telefonen eller inte:

“Allt bör göras så enkelt som möjligt, men inte enklare.” I grund och botten betyder det att man samtidigt gör saker enkla, men man bör inte förlora något av vital betydelse, säger en FHD-panel i det här fallet. Lägg sedan upp GST Hike, Full HD + -skärmar blir allt sällsynta i segmentet under 12K och det här känns nu som en ursäktlig nackdel för människor som är begränsade av en 12K-budget.

På den anteckningen, här är telefonens fördelar och nackdelar du bör notera –

Fördelar

 • Ren och enkel programvara
 • Minimal design
 • Naturliga foton och ljus nattsyn
 • Långvarig batteritid

Nackdelar

 • Skärm med låg upplösning
 • Otillförlitlig exponeringshantering av kameran
 • Medelprestanda

Relaterade Artiklar

Back to top button