Moto G8 Plus recension

Moto G8 Plus recension

Moto G-serien har bidragit till “Moto” -varumärkesframgången i Indien. Faktum är att Moto G var den första framgångsrika “online-exklusiva” telefonen i landet och den första som tog Qualcomm-chipset till det överkomliga prissegmentet. Den nya Moto G8 Plus kommer i en tid då varumärket står i skuggan av aggressiv onlinekonkurrens från kinesiska varumärken som Xiaomi och Realme men skriver en stor comeback.

Moto G8 Plus kommer att utnyttja den goodwill som “moto” -märket, och särskilt G-serien, fortfarande befaller, men är det tillräckligt bra för att göra rättvisa mot sådana förväntningar? Vi har testat telefonen i över en månad, och nu när vi har ett bra grepp om grunderna, här är vår detaljerade Moto G8 Plus-recension med fördelar och nackdelar.

Specifikationer för Moto G8 Plus

ModellerMoto G8 Plus
Visa6,3 tum, 2280 × 1080, vattendroppskårning
Fram kamera25MP
Backkamera48MP + 16MP + 5MP
Processor2,0 GHz oktakärna Snapdragon 665
Minne4 GB RAM + 64 GB lagringsutrymme, kan utökas upp till 512 GB (hybrid)
Batteri4000mAh med 15W TurboPower-laddning
programvaraAndroid 9 Pie
Indien PrisRs. 13,999

Moto G8 Plus Unboxing: Vad finns i rutan?

 • Moto G8 Plus-telefon
 • 15W TurboPower-laddare
 • USB-C-kabel
 • SIM-utmatningsstift
 • Användarmanual
 • TPU-fodral

Moto G8 Plus levereras med standardboxinnehåll. Skyddsfodralet är anständigt men absolut inte det bästa i affärer. Det finns inget förinstallerat skärmskydd på telefonens skärm.

Moto G8 Plus Review: Design och byggkvalitet

Moto G8 Plus följer samma design som Motorola One Action. Telefonen är huvudsakligen gjord av polykarbonat och det finns en subtil lutning på glasytans baksida, vilket förväntas vara utsatt för fläckar. Den ikoniska moto-logotypen (som inte längre är en grop) fungerar som fingeravtryckssensorn.

G8 Plus är inte precis en smal telefon och har en sträckt midja, men den är fortfarande ganska lätt och ganska hanterbar i våra händer. Sedan finns det ett kvasi fyrkamera-system med inte 4 utan 3 sensorer (verkligen, moto?) Uppdelade i två delar. Kameramodulerna skjuter ut lite men det medföljande TPU-skyddet kan framgångsrikt jämna ut puckeln.

På framsidan domineras huvuddelen av skärmen som har en bekant u-formad skåra för selfie-kameran. Det finns ett bredare än vanligt hörsnäcka precis ovanför hacket som också fungerar som en sekundär högtalare medan du spelar musik. Moto G8 Plus-skärmen är kantad av tjocka ramar eller, med andra ord, förhållandet mellan skärm och pojke är inte det bästa i klassen.

På höger sida finns volymvippa och strömbrytare. Kanterna på strömbrytaren säkerställer att du intuitivt kan hitta den med fingrarna. Telefonen har en vändbar laddningsport av typ C och behåller ljuduttaget. SIM-facket är hybrid, så du måste välja mellan att använda två SIM-kort eller använda en microSD-kortplats.

Det finns inga böjnings- eller böjningsfrågor som vi fick kännedom om. Motorola säger också att Moto G8 Plus har en vattenavvisande design med ett officiellt IP-52-betyg (samma som Xiaomi Redmi Note 8 Pro). Sammantaget spelar G8 Plus det säkert med designen. Moderna designetiketter finns alla och telefonen är bekväm att använda, men vid denna tidpunkt känns det ganska generiskt.

LÄS OCH: Sony A9G OLED TV Review

Moto G8 Plus Review: Display

Till skillnad från One-serien telefoner med extra långa 21: 9-skärmar har Moto G8 Plus en mer vanlig 19: 9-panel. Det finns en 6,3-tums full HD + -skärm (400 PPI) och Lenovo använder en välkalibrerad LTPS LCD-panel.

Skärmen ser skarp ut och erbjuder bra betraktningsvinklar. Användaren kan välja mellan naturliga, förstärkta och mättade färgprofiler. Den naturliga profilen fungerar bäst för oss men även i standardläget är färgerna välbalanserade. Vita är inte perfekta, de är bättre än några av de populära telefonerna i den här prisklassen.

Moto avslöjar inte officiellt detaljer om skärmskyddstypen. I vår praktiska erfarenhet lyckades telefonen förbli repfri under vår recension. Den oleofoba beläggningen är också tillräckligt bra för att undvika fläckar.

Moto G8 Plus Camera Review

Motorola G8 Plus har tre bakre kameror med en 48-megapixelsensor (Samsung GM1) som leder laddningen. Kameran använder pixelbinningsteknik och kombinerar fyra pixlar för att fånga bättre detaljer och dynamiskt omfång.

48MP-sensorn assisteras av en 5MP djupsensor (f / 2.2, 1.12um) och en 16MP Action-kamera. Vidvinkelskjutaren stöder också fyrpixelteknologi och har 117 ° synfält för videor. 25MP selfie-kameran har också pixelbinning så att den slår ut 6MP selfies i svagt ljus.

Moto G8 Plus får också ‘Action kamera’. Med det här läget kan du spela in videor med breda landskap medan du griper fast i telefonen i stående riktning. Actionkameran kan spela in 4K-bilder som är elektroniskt stabiliserade men saknar OIS.

Standardkameraprogrammet är AI-aktiverat och har också ytterligare funktioner som Smart Composition, Auto Smile Capture och Shot Optimization. Motorola har också lagt till Google Lens, Night Vision och Spot Color och några andra knep i kameraappen.

Under vår testning tog vi en hel del bilder från Moto G8 Plus under olika förhållanden för att bedöma kameran.

Som standard tar kameran bilder i 12MP-upplösning. Som du ser lyckades Moto G8 Plus-kameran leverera tillfredsställande resultat under väl upplysta förhållanden. Bilderna har bra detaljer och ser levande ut utan att gå överbord.

G8 Plus-kameran klarar att hantera höjdpunkter bra för det mesta. HDR-alternativet finns där men det verkar inte göra någon stor skillnad här. Moto G8 Plus-dynamikområdet är lite avstängt jämfört med tävlingen.

Bildkvaliteten tumlar avsevärt i svagt ljus. Detaljen försämras och bullret blir tydligt i bilder som tas i svagt ljus. Med detta sagt är nattläget märkt som Night Vision praktiskt i dålig belysning.

Actionkameran kan locka dig och det är kul men videokvaliteten är inte mycket att skryta med. Videostabiliseringen är bra även utan OIS men bullernivån spelar spoilsport här.

Motorola har också pixelbinning för selfie-kameran. Som ett resultat matar 25MP-sensorn ut 6MP-bilder med bättre detaljer och dynamiskt omfång. De selfies vi sköt i rätt utomhusbelysning visade sig anständiga.

LÄS OCH: Asus ROG Phone 2 Review

Moto G8 Plus Prestanda och programvara

Efter Exynos-experimentet på One Vision är Lenovo tillbaka till att använda ett Qualcomm-chip. Lenovo har valt Snapdragon 665-chipset som vi tidigare har testat på Mi A3 (recension) och Realme 5 (recension). Octa-core chipset är klockat på 2,0 GHz. Snapdragon 665 SoC har integrerat Adreno 610 GPU och stöds ytterligare av 4 GB RAM.

Vår Moto G8 Plus har 64 GB inbyggd lagring tillsammans med stöd för upp till 512 GB microSD-lagring. G8 Plus hämtar juice från ett 4000 mAh batteri som tappas om med 15W proprietär Turbo-laddare (som levereras i lådan).

Fortsätter med sitt traditionella närmare Android-tillvägagångssätt, Motorola G8 Plus erbjuder uppblåsningsfri, systemfri annonsfri nästan ren Android-upplevelse. Om du tidigare har använt en Motorola-telefon finns alla de snygga Moto-gesterna tillgängliga på Moto G8 Plus. Funktioner som alltid på skärmen och väsentlig DRM L1 för HD-streaming finns också där.

Med nästan vanilj Android-programvara hanterar G8 Plus nästan allt felfritt. Under den här granskningen stötte vi inte på några nedslag när vi utför våra dagliga aktiviteter. RAM-hanteringen är lite aggressiv, så du kanske märker att det ibland tar lite längre tid att byta tillbaka till tidigare appar.

Vi körde också PUBG Mobile och Call of Duty Mobile på Moto G8 Plus under vår tid med telefonen. Spelupplevelsen var anständig eftersom den lyckades köra båda spelen i medelinställningar smidigt. Som vi har upplevt tidigare är att nå ‘Hög’ inställningar lite för mycket för Snapdragon 665 och det fortsätter att vara fallet med Moto G8 Plus.

En annan viktig aspekt som låter Moto G8 Plus sticker ut är dess ljudförmåga. Telefonen erbjuder kraftfulla stereohögtalare med Dolby Audio och har också trådlös streaming täckt med anslutningsalternativ som Bluetooth 5.0 och aptX-stöd.

Moto G8 Plus riktmärke

 • Antutu-poäng: 166,489
 • 3DMark Slight Shot Extreme (OpenGL ES): 1134
 • 3DMark Slight Shot Extreme (Vulkan): 1005

Bedömning av Moto G8 Plus

Moto G8 Plus-priset i Indien börjar vid 13999 Rs, vilket gör det dyrare jämfört med Mi A3, Realme XT (recension) och Redmi Note 8 Pro (recension).

Sub-15K-domänen har sett hård konkurrens och det är här valuta för pengarna ersätter varumärkesvärdet.

I sådana tider satsar Moto stort på actionkameran, som inte är lika fast ankare att bankera på. Enligt vår åsikt är det rena och buggarfria användargränssnittet som gör att G8 Plus sticker ut som ett meningsfullt alternativ för konsumenter som längtar efter en Android-telefon – och för sådana användare är det ett mer kapabelt alternativ än Mi A3.

Förutom programvara är stereohögtalarna med Dolby-ljud, en tillräckligt bra skärm och anständig prestanda de få saker som fungerar till sin fördel. Om dessa saker betyder något för dig är Moto G8 Plus den telefon du kan köpa.

Fördelar

 • Ren Android-programvara
 • Anständigt batteribackup
 • Ergonomisk design
 • Skärmkvalitet

Nackdelar

 • Inte för tunga gammers
 • Kamerakvalitet

Relaterade Artiklar

Back to top button