Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Moto G Android 5.1 Lollipop-uppdatering släppt

I oktober när Google tillkännagav den helt nya Android 5.0 Lollipop-uppdateringen lovade många tillverkare snabba uppdateringar, och det inkluderade Motorola. Google har varit upptagen med att driva uppdateringar till Nexus-användare, liksom en ny Android 5.0.2 och Android 5.1-uppdatering för att fixa några buggar, och idag har vi lärt oss att Moto G får Android 5.1 Lollipop för vissa.

Sedan oktobermeddelandet har vi sett Motorola snabbt uppdaterat många viktiga enheter till Android 5.0 Lollipop, och även Moto X Pure-utgåvan fick redan Android 5.1 Lollipop. Den senaste versionen har dock inte kommit för andra, men nu får Google Play Edition Moto G Android 5.1 Lollipop från och med igår.

Läs: Motorola Android 5.1 Lollipop Update Breakdown

Motorola har varit upptagen med att driva ut uppdateringar, och det inkluderar Moto G och Moto X över hela världen och för vissa operatörer här i USA. Den ursprungliga Moto G (2013) -modellen fick den i Indien och några andra regioner, men inte statligt. Problemet är Android 5.0.1 sedan släpptes Android 5.0.2 för att fixa buggar, vilket fick Motorola att börja om med uppdateringar, och nu är det klart att de arbetar med Android 5.1-uppdateringar för alla enheter.

Moto G Review - 7

Om du råkar äga en enhet från Motorola som inte är Moto G, har länken ovan fler detaljer, eftersom företaget släppte massor av detaljer kring uppdateringen. För att inte tala om en ny uppdateringswebbsida som är avsedd för spårning av programuppdateringar för alla dess enheter.

Uppdateringen som lanseras idag är tyvärr bara för Moto G Google Play Edition och tar den direkt från Android 5.0.1 Lollipop som den fick för ett tag sedan och hoppar användare direkt till Android 5.1 Lollipop istället. Detta är en välkommen uppdatering som kommer att lösa många problem som ägare har haft, men vi hör också en Android 5.1.1 Lollipop-uppdatering kan också släppas snart.

Läs: Android 5.1 vs Android 5.0 Lollipop: Vad är nytt

Android 5.1 Lollipop lägger till några anmärkningsvärda nya funktioner för att stoppa Lollipop, för att inte tala om fixar en massa buggar med den första utgåvan. Användare kan förvänta sig några justeringar till uppringaren, en förbättrad rullgardinsfält för meddelanden med lättanvända snabbinställningar. Stör ej och tyst läge har justerats med fler alternativ och mer. Alla nya bitar hittar du från länken ovan.

De med Google Play Edition Moto G började få uppdateringen till Android 5.1 Lollipop sent i går kväll, och den bör fortsätta att lanseras till alla ägare under de närmaste veckorna. Google gör långsamma och förskjutna lanseringar för att se till att det inte finns några problem när uppdateringen levereras, så inte alla får den samma dag. Tyvärr finns det ingen väg runt detta, så användarna behöver helt enkelt vänta på sin ankomst.

Om du äger Moto G GPe-huvudet till inställningar> om telefon> och söker efter uppdateringar manuellt, eftersom det kan vara klart och väntar på att ägare ska ladda ner och installera. Hittills har vi haft ganska positiva resultat från Android 5.1-uppdateringen, mycket bättre än Android 5.0 som hade några buggar, så vi skulle rekommendera alla ägare att acceptera och installera Android 5.1 när den anländer.

Återigen, uppdateringen rullar ut denna vecka, men i faser. Du borde få det från igår eller under nästa vecka eller så. Håll dig uppdaterad och släpp en kommentar nedan om du har fått uppdateringen och om du har några problem.