Moto E4 Plus och Moto E4 First Impression – Lagerprogramvara, stort batteri

0 Shares

När Motorola började med sin E-serie i Indien, fanns det bara inga telefoner som erbjöd den senaste Android-versionen eller fokuserade på övergripande upplevelse än specifikationerna i nybörjarsegmentet. Den fjärde generationens Moto E-enheter spelar emellertid med en annan uppsättning regler, vilket är förståeligt eftersom de tävlar på en helt annan marknad och inte längre är klassificerade telefoner (det jobbet har nu tilldelats Moto C-serien) . Vi tillbringade lite tid med den nya Moto och här är vad du behöver veta.

Läs också: Bästa smartphones med dubbla kameror under 20 000 INR

Motorola E4 och E4 Plus Specifikationer

Modell Moto E4 Plus Moto E4
Visa 5,5-tums, HD IPS LCD-skärm (1280x720p), 2,5D täckglas 5-tums, HD IPD LCD-skärm (720p), 2,5D täckglas
Processor 1,4 GHz fyrkärnig Mediatek MT6737-processor 1,4 GHz fyrkärnig Mediatek MT6737-processor
Bagge 2 GB RAM 2 GB RAM
Intern lagring 16 GB / 32 GB, utbyggbart 16 GB, utbyggbart
programvara Android 7.1.1 Nougat Android 7.1 Nougat
Primär kamera 13MP, bländare f / 2.0, 78 ° lins, 1,12 um mikron, LED-blixt 8MP, f / 2.2 bländare, 71 ° lins, 1,12 um mikron LED-blixt
Sekundär kamera 5MP, bländare f / 2.2, 74 ° -lins, LED-blixt, 1,4 um mikron 5MP, bländare f / 2.2, 1,4 um mikron74 ° lins, LED-blixt
Batteri 5.000 mAh (snabb laddning) 2800 mAh (snabb laddning)
Andra 4G VoLTE, WiFi, Bluetooth 4.1, GPS, fingeravtryckssensor 4G VoLTE, WIFi, Bluetooth 4.1, GPS, fingeravtryckssensor
Pris Rs. 9,999 Rs. 8,999

Moto E4 Plus och E4 Design och Build

 • Båda Moto följer samma design, men E4 är mer kompakt, smalare och lättare (tack vare ett mindre batteri inuti)
 • Det här är de första Moto-telefonerna med metallplatta (som också viks för att bilda sidokanter). Men Metal är också ganska vanligt för under 10K i dessa dagar, så Motorola tar bara ikapp här.
 • Metallen gör att Moto E4 och E4 Plus känns ganska premium i händerna. Dessa är också annorlunda än någon annan telefon du skulle köpa i den här budgeten, och det ska spela till deras fördel.
 • Det stora batteriet på Moto E4 Plus och metallbyggnad gör det tjockt och skrymmande, men det var fortfarande lättare än vad vi hade förväntat oss.
 • Båda telefonerna har också en frontmonterad fingeravtryckssensor, som kan fungera som ett helt navigeringsfält (vänster svep för bakåt, höger svep för senaste appar, tryck för hem)

Läs också: Jämförelse mellan Nokia 3 och Moto E4

Moto E4 Plus och E4 Display

 • Skärmkvaliteten kändes rimlig på kort tid med telefonen.
 • Moto använder HD-upplösning på båda telefonerna, vilket innebär att Moto E4 Plus inte är den skarpaste skärmtelefonen under 10 000 INR
 • Moto har också lagt till ett nattläge som reducerar blått ljus (under Moto-åtgärder) för nattläsning.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Moto E4 Plus och E4-programvara

Hur viktigt är en telefons programvara? Svaret är MYCKET. De flesta budgetköpare längtar efter bättre hårdvara, och av goda skäl också, men programvara är den del som ofta blir försummad. Gränssnittet och mjukvaran är något du måste leva med och interagera med dagligen, och därför är ett moget operativsystem viktigt.

 • Stock Android är en av de största styrkorna i Moto E4 Plus och Moto E4.
 • Moto har lagt till omgivande “Moto Display” till telefonen. Det vill säga, displayen tänds när du lyfter telefonen och låter dig se aviseringar och andra detaljer. Du kan också interagera med dessa meddelanden utan att slå på enheten
 • Under Moto-åtgärder får du möjlighet att växla till ‘En knapps navigering’ och för enhandsläge. Andra gester som Chop-chop för ficklampa saknades.

Moto E4 Plus och E4 hårdvara

 • Chipset på Moto E4 Plus och E4 är ganska svagt. Båda telefonerna drivs av 1,3 GHz MediaTek MT6737 fyrkärnig chipset, det är också det som driver low-end Moto C Plus
 • E4 har 2 GB RAM och 16 GB lagringsutrymme, vilket inte ger mycket förtroende för långvarig användning
 • E4 Plus är relativt bättre utrustad med 3 GB RAM och 32 GB lagring (endast en variant kommer att säljas i Indien). Detta kan vara tillräckligt bra för att bränna lätt programvara på enheten för grundläggande användare.
 • Vi upplevde ingen gränssnittsfördröjning i vår praktiska tid, men det kan mycket väl förändras på lång sikt.
 • Det massiva 5000mAh-batteriet på Plus-varianten lockar människor som prioriterar batteriets livslängd framför allt annat.
 • Båda telefonerna har dedikerad MicroSD-kortplats för utökad lagring (ingen hybridplatsbegränsning)
 • Lenovo har också lagt till Dolby Atmos-ljud till Moto E4-familjen.
 • Vi kunde inte testa kamerans prestanda i stor utsträckning på Moto E4 duo, men förväntar oss inte något banbrytande.

Läs också: Bästa stora batteritelefoner under 10 000 INR för juli 2017

Moto E4 Plus och E4 First Impression

Den nya Moto E4 Plus förlitar sig på sitt stora batteri och lagerprogramvara, vilket också är faktorer som den låga Moto C Plus var skräddarsydd.

Moto E4 är mer kompakt och praktisk men på bekostnad av ett stort batteri. Och den magra lagringen och minnet ska också begränsa dess prestanda.

Eftersom båda telefonerna riktar sig till en annan uppsättning konsumenter (online och offline) skulle det vara orättvist att jämföra de två. Samtidigt skulle Ideal Moto e4 vara den som kombinerar styrkan hos de två – kompakta formfaktorer, 3 GB RAM och 32 GB lagring och ett stort batteri.

Moto E4 är vettigt för offline-marknaden, och Moto E4 Plus kommer att vara ett välsmakande alternativ för alla som letar efter ett långvarigt batterialternativ från ett känt varumärke och är bekvämt att köpa från onlinebutiker.

0 Shares