Möt de 10 asiatiska startups i Googles Launchpad Accelerator-program

0 Shares

Partnerskap mellan stora företag och växande nystartade företag har blivit en häftklammer för det globala ekosystemet. Medan de brukade stanna kvar i sina banor har den moderna trenden blivit ännu mer populär bland företagsacceleratorer som lanserar kohorter över hela världen. Och om du vill att ditt företag ska vägledas av ett stort företag finns det få bättre alternativ än Google.

Teknikföretaget tillkännagav nyligen sin 5: e klass Startplatta Accelerator program. Fylld med 24 nystartade företag som behandlar allt från utbildning till kvinnors hälsa, kan den här klassen visa sig få en meningsfull inverkan på näringslivet som helhet. Dessa startups kommer från alla hörn av världen och visar startvärlden att inkludering lever och är bra i Googles Launchpad Accelerator-program.

6-månadersprogrammet “inkluderar en intensiv två veckors bootcamp i San Francisco och mentorskap från mer än 30 team över Google och expertmentorer från toppteknologiföretag och VC i Silicon Valley och globalt”, skrev Roy Glasberg, Global Lead of Google Developers Launchpad i ett inlägg som meddelar klassen.

Av de 24 nystartade bolagen är tio av dem bosatta i Asien. I ett försök att lära känna dem lite bättre, ta en titt på listan nedan och se till att läsa hela tillkännagivandet här för hela listan.

Ayannah (Filippinerna)

Ayannah tillhandahåller digital handel och betaltjänster till icke-banker på tillväxtmarknader och obankerade migranter i OECD-länder.

Babychakra är den snabbast växande plattformen och den största plattformen för indiska föräldrar att upptäcka vård för sina familjer. BabyChakra är värd för det största samhället av mödrar och har också skapat den första i sitt slag globalt, moderskap och barnomsorg.

Kulina (Indonesien)

Kulina är en måltidsplan och abonnemangstjänst som använder teknik för att optimera ineffektivitet i försörjningskedjan och logistik, vilket gör kvalitetsmåltider överkomliga och tillgängliga för miljontals Jakartaner.

Detta företag uppfinner på nytt hur människor i utvecklingsländer får specialråd. Maya Apa är en kunskapsdelnings- / meddelandeplattform tillgänglig på Android, webb och WAP.

Detta företag erbjuder utbildningskurser online i språk, matematik och naturvetenskap för små barn.

m.Paani är det första lojalitets- och dataföretaget som fokuserar på massmarknadskonsumenten i tillväxtekonomier. Deras mobilbaserade koalitionslojalitetsprogram omvandlar den kommersiella massmarknadskonsumenten till klibbiga kunder för stora företag och lokala återförsäljare.

Detta företag bygger en revolutionerande, icke-invasiv, icke-berörande, icke-strålningsstrategi för att upptäcka bröstcancer. Detta billiga, programvarubaserade diagnossystem kan förändra processen för patienter runt om i världen.

Priceza är den ledande webbplatsen för produktsökning och prisjämförelse i SEA för närvarande i sex länder: Thailand, Indonesien, Malaysia, Singapore, Filippinerna och Vietnam, med över 5 miljoner kunder som använder Priceza varje månad.

SocialCops är ett datainformationsföretag som ger organisationer möjlighet att fatta tuffa beslut och lösa världens mest kritiska problem. De samlar in, städar och analyserar data för att hjälpa regeringar och ideella organisationer med policy och strategiskt beslutsfattande

Detta företag vill förbättra upplevelsen av att sättas i väntan av din tjänsteleverantör genom att ersätta looped muzak med interaktiva och visuella upplevelser

0 Shares