Möt Android Auto, funktioner och fördelar med detta Google-verktyg

0 Shares

Det är ingen hemlighet att högteknologiska företag som Google skapar fler och fler verktyg för att hjälpa människor i deras rutiner och aktiviteter. Bland dessa enheter kan vi nämna Android Auto.

I det här innehållet kommer vi att prata exakt om det. Vilka funktioner har den här tjänsten? Och vilka fördelar det ger användarna? Dessa kommer att vara de svar vi kommer med härnäst.

Vad är, och hur det fungerar, Android Auto

Som namnet redan hjälper till att förklara är Android Auto ett operativsystem som syftar till att hjälpa användare när de sitter i sina bilar och tar sig runt någonstans.

I praktiken, för dem som använder smartphones med ett Android-system, kan denna applikation överföra alla resurser som finns på mobiltelefonen till bilens instrumentbräda. Det är bara nödvändigt att ansluta med en USB-kabel, som ansluter den mobila enheten till fordonet.

Detta gör att föraren inte behöver titta på mobilen när som helst under körning, eftersom alla funktioner kommer att finnas tillgängliga på ett större utrymme, i det här fallet instrumentbrädan.

Fördelar med Android Auto

android-auto-tillgänglig

Att veta lite mer om tjänsten är det också viktigt att förstå dess fördelar. För det första är det en allierad vad gäller säkerhet. Som vi sa låter det föraren lösa allt genom att titta på instrumentbrädan. Således, i fallet med att använda en applikation som Google Maps, för att göra en resa, behöver han inte använda smartphoneskärmen, eftersom han kan hålla sin uppmärksamhet på vägen och på gatorna, eftersom allt är i en större version på panelen.

Dessutom kan resandet bli lättare och trevligare, med enklare tillgång till appar som spelar musik till exempel. Med tjänster som YouTube Music, Spotify eller andra på din smartphone, är det möjligt att överföra den till bilens intelligenta system, vilket får ljudkvalitet, musikvariation och personalisering av vad passagerarna vill höra.

En annan positiv punkt är möjligheten att överföra filer som laddas ner hemma. Användaren kan använda Wi-Fi hemma, spara visst innehåll och när det överförs till mobiltelefonen kommer det även fram till biltjänsten. Om föraren till exempel åker till en stad han inte känner till, sparar han ett antal användbara platser, såsom restauranger, gallerior etc.

När han anländer med sin bil till platsen behöver han inte slösa tid och uppmärksamhet på att ansluta sin mobiltelefon, eftersom allt redan är sparat och redo att användas med Android Auto.

Att allt finns i själva fordonet minskar avsevärt risken för distraktioner av att hålla din smartphone i handen. Även om det är för att aktivera en användbar tjänst, som till exempel Maps, kan föraren hamna i att se en notifiering på WhatsApp eller socialt nätverk, vilket skapar risker. Med Android Auto behöver du inte ta upp din telefon för någonting.

Det här är några av fördelarna med Android Auto. Med tiden kommer fler applikationer att bli kompatibla och verktyget kommer säkert att utvecklas ytterligare.

Gillade du att veta hur den här tjänsten fungerar och dess fördelar? Slösa inte tid och läs annat innehåll från vår blogg. På så sätt kommer du att hålla koll på allt som händer inom teknikvärlden.

0 Shares