Mörkt läge vs ljust läge – vilket är bättre?

Mörkt läge vs ljust läge – vilket är bättre?

Användargränssnittet har förvandlats till olika dimensioner under perioden, och det fortsätter att utvecklas i alla smarta enheter i världen. Datorer, bärbara datorer, smartphones, surfplattor, smartwatches har ett användarvänligt gränssnitt för att ge smidig användbarhet. Den mest betydande förändringen i användargränssnittet är det mörka läget. Du kan hitta det mörka läget i nästan alla applikationer som ett alternativ för att byta till det när som helst. Det kan diskuteras mycket om vilken som är bäst, mörk eller ljus. Det kan lätt förstås med de grundläggande faktorerna. Låt oss se den djupgående analysen av Mörkläge vs ljusläge i avsnittet nedan.

Ljusläge

Ljusläge är standardläget i alla enheter, och det har en vit bakgrund med text i svart färg. Den är inspirerad av böckerna, dokument vi använder i vårt dagliga liv. Detta är skapat för enklare anpassning till de nyare enheterna från de konventionella. Under åren planerade utvecklarna och designers att skapa en ny enhet med ljusläge.

Mörkt läge

Dark Mode är den nya funktionen i användargränssnittet, och den har många fördelar jämfört med ljusläget. Den har en svart bakgrund med vit text mitt emot ljusläget. Men det är inte nytt för datorerna eftersom gamla datorer har en svart bakgrund med ljus färgtext. Varje ny enhet, app, webbläsare har utvecklats med stöd för mörkt läge.

Dark Mode vs Light Mode

Genom att jämföra dessa två lägen hamnar vi i en situation där varje läge har sina egna fördelar och nackdelar.

Belysning

Ljusläget hjälper till att enkelt läsa innehållet på enheten när som helst, och det skulle vara svårt för ögonen att läsa i svagt ljus eller nattetid.

Det mörka läget är gjort för användning på natten och avger minimalt med ljus från enhetens skärm. Därför är det användbart för att komma åt den smarta enheten under långa timmar.

Ögonhälsa

Ögat är en viktig del av varje människa, och så är det för smarta enheter. Du kan möta ögonirritation, torrhet, ansträngning. Det har också en effektfull effekt på ögonen. Det mörka läget är bättre än det ljusa läget när det gäller ögats hälsa.

Relaterad:

Handledning för att aktivera mörkt läge i

Batteriförbrukning

Du kan komma till en enkel slutsats i jämförelsen av batterianvändning. Det mörka läget förbrukar mindre batteriström än det ljusa läget. Du kan inte använda mörkt läge under långa timmar eftersom det gör det svårt att fokusera på skärmen.

Därför har vi diskuterat de olika utsikterna för striden Dark Mode vs Light Mode. Det är tillrådligt att använda de smarta enheterna i starkt ljus om det inte är nödvändigt att använda dem i svagt ljus.

Om du har några frågor och förslag till artikeln ovan, nämn dem i kommentarsfältet nedan. Följ Techowns Facebook och Twitter sidor för att titta på de andra guiderna och få aviseringar om nya artiklar.

Relaterade Artiklar

Back to top button