Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Moderkort, minne och grafik Briefing WW45

Lite

Vi hade nyligen möjligheten att prata med Abit om några av de nyare moderkorten i horisonten. Vi fick några ögonblicksbilder av Abits R+D bara för tillfället.

Abits AT8 är en helt ny SKU för företaget. Faktum är att det också är företagets första ATI-baserade moderkort. AT8 har ATI RD480 norra bron med ULI:s södra bro M1575. Med nyheten att Radeon X1600- och X1300-kort inte längre kommer att behöva ett mastercard för att fungera i Crossfire-läge, kommer Crossfire-kort som AT8 säkert att bli ett mer hållbart alternativ till SLI inom en snar framtid.

AT8 borde ha många igenkännbara funktioner – även om vissa är nya för Abit. Det nya värmeröret mellan norra bron och effektregleringen ger en helt ljudlös kyllösning — vilket jag antar är ett måste om du planerar att hålla ljudnivån på två X850 hanterbar. Naturligtvis är AT8 också arv free.

Abits AN8 anses redan allmänt vara en av standardrekommendationerna för Socket 939. AN8 32X är den avancerade efterföljaren till den ursprungliga AN8, komplett med C51D sydbrygga och två fulla x16 PEG-platser.

Corsair

Vi pratade kort med Corsair om några nya produkter. Med alla minnesintensiva spel nuförtiden är det ingen överraskning att Corsair har fokuserat mycket uppmärksamhet på högdensitetsmarknaden. Corsair säger till oss att förvänta oss XMS-4400PT, 2GB högfrekvenskit nästa vecka.