Mobilförsäljning 2021: Alla växer utom Huawei, som håller på att sjunka

Mobilförsäljning 2021

Det råder ingen tvekan om att vi just har haft ett av de värsta åren i våra liv. Inte bara på det personliga planet, utan även på jobbet. Här har industrierna märkt av en betydande lågkonjunktur på grund av nedgången i försäljningen som påverkade alla marknader, förutom hydroalkoholhaltiga masker och geler. De smartphoneindustrin drabbades också av en stor nedgång i produktion och försäljning av enheter.

När 2020 fortskred såg vi en liten återhämtning, men med mycket annorlunda siffror från föregående år. Som tur är verkar det som att första kvartalet 2021 fortsätter med denna trend och mobilförsäljning börjar växa, om än något.

En ny rapport från Strategy Analytics noterar att globala smartphoneleveranser ökade med 24 % på årsbasis, med 340 miljoner enheter levererade jämfört med 275 miljoner för ett år sedan. De stora tillverkarna har sett ökningar på mer än 10 %, men det finns en som är ute efter. Och det beror inte på pandemin.

ventas filmer 2021

Den fruktade gruppen “andra”

Den mest drabbade, inte av pandemin, utan av kriget den har med USA, är Huawei. Se bara på vilken position det intog 2020 och nu 2021. Under första kvartalet 2020 var varumärket på andra plats medan det nu har fallit från topp fem. Det är verkligen en drastisk förändring för ett företag som utnyttjade Covid-19 för att nå topp 1 på grund av bra försäljning i Kina medan pandemin härjade i Europa.

Samsung fortsätter att behålla sin första position tack vare den goda försäljningen av Galaxy S21 och smartphones i Galaxy A-serien, med en marknadsandel på 23 % och en år- en årlig tillväxt på 32 %, vilket skiljer den från Äpple och dess andel 17 %, trots dess enorma tillväxt på 44 %.

Teléfono recension-potencia en una mesa

Men än en gång, Xiaomi är det varumärke som växer mest på pallen, med en tillväxt på 80 % från år till år till 15 % av marknadsandelen tack vare sin expansion i Afrika, Europa och Latinamerika. Gapet mellan Apple och Xiaomi är ganska litet, så det skulle inte förvåna oss om det kinesiska företaget under nästa kvartal tar bort de från Cupertino från andraplatsen.

Fjärdeplatsen är för OPPO , som växer 65 % jämfört med föregående kvartal och kvarstår med en andel på 11 %, samma som jag leva, som, ja, har vuxit med 85%. Resten av tillverkarna, som nu inkluderar Huawei, har förlorat utan 23% av närvaron på marknaden under nämnda kvartal.

Relaterade Artiklar

Back to top button