MIUI får Android 10-gestnavigeringsfunktion

Google släppte Android 10, nästa version av Android tillbaka i september förra året och OEM-datorer lanserar gradvis uppdateringen. Android 10 har flera nya funktioner, inklusive förbättrade sekretessregler, smart svar, mörkt tema, gestnavigering och mer. Xiaomi har rullat ut MIUI 11 baserat på Android 10 till sin sortiment av smartphones och nu med den senaste betauppdateringen i Kina tar den äntligen Android 10-geststyrningsfunktionen.

Gestkontrollfunktionen i MIUI 11 möjliggör enklare navigering genom appar, multitasking och mer. Användare kan gå till Hemskärm genom att svepa uppåt från skärmens nedre del, snabbt Växla mellan appar genom att svepa åt vänster eller höger, Öppna menyn Nyheter genom att svepa upp från botten och pausa, och Gå tillbaka till föregående skärm genom att dra åt vänster eller höger från kanten av skärmen.

För att aktivera den här funktionen, öppna Inställningar → Display och bläddra nedåt för att hitta alternativet ‘Helskärmsvisning’. Klicka på det alternativet och växla ‘Helskärm’ för att aktivera gester.

Det bör dock noteras att gestkontrollfunktionen är tillgänglig på MIUI China Beta ROM på utvalda Xiaomi / Redmi-enheter för nu. Xiaomi säger att det fortfarande testas, och användare kan möta fördröjningsproblem. När testet är klart kommer det snart att finnas tillgängligt på Global ROM.

Källa

Relaterade Artiklar

Back to top button