MIUI 13: Xiaomi Mi 9, Redmi Note 8 och andra mobiler som inte kommer att uppdateras

0 Shares

Mobiler som inte kommer att uppdateras

Även om det kan tyckas något förhastat att prata om MIUI 13, låter ryktena och den första informationen oss veta detaljer om vad som kommer att bli en bra uppdatering för Xiaomi med förändringar och nyheter för ett mer än känt anpassningslager. Information som förutser enheterna som kommer att finnas kvar i ingenmansland utan uppdateringar.

Innan dess får vi se uppdateringarna till MIUI 12.5 börja, som för närvarande bara har sett ljuset i Kina, men som snart når de stora terminalerna som använder den Global ROM som finns i Spanien. En förflyttning som kan betyda som vi redan såg med MIUI 12, att vissa Xiaomi-smarttelefoner kommer att gå direkt till MIUI 13.

MIUI 13 kommer att släppas i juni

Det första vi vet om denna förnyelse för Xiaomi-telefoner kommer från MyDrivers, den välkända teknikportalen i Kina som låter oss markera ett datum i kalendern men utan officiell bekräftelse. Den 25 juni skulle ha varit dagen som Xiaomi valt att visa oss ett år senare MIUI 12, förändringarna, nyheterna och modifieringarna som kommer att nå märkets mobiltelefoner med MIUI 13 , men också till Poco-terminaler.

miui 13

Ett datum som vi som sagt måste ta det med en pincett eftersom en officiell bekräftelse skulle saknas. Oavsett om detta datum är eller inte, vad som är säkert är att sommaren 2021 kommer att vara MIUI 13-territorium, för förr eller senare kommer det att presenteras och de enheter som kan och inte kommer att uppdateras kommer att släppas.

Xiaomi Mi 9 och Redmi Note 8, den stora bortglömda

Samma källa låter oss också veta telefoner som skulle vara kvar utan MIUI 13 i första hand, främst baserat på slutet av de två år av support som Xiaomi erbjuder terminalerna. Bland dem är den som lockar mest uppmärksamhet Xiaomi Mi 9 och hela serien, som står i kontrast till uppdateringsprogrammet för Samsung och andra märken som når 3 år med alla uppdateringar.

Redmi Note 8

På så sätt kommer Xiaomi Mi 9 och Redmi Note 8 som kom ut på marknaden 2019 att vara ute ur spelet och MIUI 12.5 blir deras sista stora uppdatering. Men till dessa måste vi också lägga till Mi Mix 3 och Redmi 8, smartphones mer än kapabla att fortsätta ge mycket av sig själva, men som inte kommer att kunna göra det officiellt om denna information uppfylls.

Lagändringen och vad den kan innebära

För några dagar sedan kom nyheten att teknikprodukter från 2022 måste ha en 3 års garanti i Spanien och detta kan också påverka stödet för smartphones, vilket får Xiaomi och andra märken att följa i Samsungs fotspår, även om dessa modeller som vi har känt inte skulle ha den turen.

0 Shares