MiniTV: Det här är Amazons nya Free Streamingplattform

0 Shares

Det är inte första gången som Amazon gör något liknande, eftersom man i USA har något liknande med IMDb TV , som har serier som Mad Men, The Joy of Painting, Schitt’s Creek, Perdidos, Fringe, Heroes, och en lång etcetera. . De har också en mängd filmer.

MiniTV: Det här är Amazons nya Free Streamingplattform

MiniTV: free innehåll i Amazon-appen

Nu har Amazon lanserat en motsvarande version av denna streamingplattform, men i Indien. Denna nya tjänst, som kallas MiniTV , har en liknande funktion, men är mycket mer integrerad i webbutiken , eftersom den kommer att vara tillgänglig från Amazons egen app i Indien . I nuläget kommer den bara att finnas tillgänglig för Android-versionen, men senare kommer den även till iOS.

Att göra detta innebär två stora förbättringar för Amazon. Den första är att med den kan du publicera din streamingtjänst och dess innehåll, och det andra är att, enligt företaget, lockar Prime Video fler människor till sin onlinebutik för att köpa, och därför försöker de föra sitt ekosystem närmare användarna.

Detta är anledningen till, till skillnad från IMDb TV , MiniTV ingår direkt i Amazon-applikationen. På den här plattformen finns alla typer av innehåll, inklusive serier, komedi, underhållningsprogram etc. Det mesta av innehållet på plattformen är gammalt, och en del av det är till och med tillgängligt för free på motsvarande YouTube-kanaler på plattformarna.

Indien har billiga lägen för streaming

Detta är inte det första fallet med en onlinebutik som har inkluderat en streamingplattform i landet. Där började Flipkart göra samma sak under 2019. Amazon själva har även lanserat ett billigt läge exklusivt för mobiler, med SD-kvalitet och begränsad till en enskild användare till ett pris av 1 euro per månad.

Årspriset på Prime är billigare i Indien jämfört med andra länder, där det kostar 999 rupier per år (handla om 11 euro ), inklusive Prime Video, Amazon Music och free snabb leverans. Med dessa mycket aggressiva priser har Amazon fler användare i landet än Netflix (60 jämfört med 40 miljoner). Den ledande plattformen i landet, som den är över hela världen, är dock YouTube, med 450 miljoner aktiva månadsanvändare.

Formen av free innehåll med annonser blir mer populärt, något som vi kan se med framgången med Pluto TV . Det finns många användare som föredrar att se den udda annonsen istället för att betala ett månadsabonnemang. I Indien är detta ännu viktigare på grund av landets höga fattigdomsnivåer. Därför blir det svårt att se den här typen av alternativ till Pluto TV i andra länder som kan vara mer villiga att betala för streamingplattformar.

0 Shares