Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

MiniTool Partition Wizard Pro för Windows: Granskning

Lagringsenheter är en av de viktigaste sakerna i dagens värld eftersom de lagrar allt om oss. Oavsett om det är din externa hårddisk, SSD / hårddisk på din bärbara dator / stationära dator eller molnlagring; att förlora data verkar nästan som att förlora en del av kroppen (inte bokstavligen!) Tack och lov finns det verktyg som MiniTool Partition Wizard tillgängliga som hanterar olyckliga situationer som att återställa data och även partitioner.

MiniTool är inte ett nytt namn på marknaden. All MiniTool-programvaran hade hjälpt miljontals användare den här dagen, den fungerar bra på Windows-systemet. Om din dator stötte på ett hårddiskproblem och måste formateras får vi i sådana fall inte en chans att ta en säkerhetskopia.

Lyckligtvis kan du luta dig på MiniTool och kunna återställa det mesta av partitionen och även hantera diskpartition. Låt oss läsa en djupgående granskning av MiniTool Partition Wizard-programvaran för Windows och undvika dataförlust.

MiniTool Partition Wizard Pro för Windows – Granskning

Om du har läst mina tidigare recensioner kanske du vet att oavsett vilken typ av app jag granskar; det första som ser är användargränssnittet. Jag börjar med samma sak för MiniTool-partitionsguiden också.

MiniTool Partition Wizard för Windows

Det bästa med MiniTool som jag märkte var att programvarans viktigaste funktion fanns på huvudskärmen. Det var första gången jag använde det här verktyget och jag fick det jag letade efter så snart programvaran lanserades.

Knappar, menyer och deras namn är exakta och förklarar vad de ska göra. Jag har använt vissa appar och programvara som använder breda tekniska termer för den enkla funktionen, vilket gör det svårt för en genomsnittlig användare. Så var inte fallet med MiniTool. Nästa på min lista var att testa de flesta tillgängliga funktioner.

Ladda ner nu

Kloning Drive och Partition

Kloning Drive och Partition minitool

En enkel Google-sökning berättar att det finns massor av verktyg tillgängliga som fungerar för partitionshantering. Men MiniTool har mycket mer än så. En av de unika funktionerna är att den låter dig klona hela din hårddisk / SSD eller en viss partition.

Om du funderar på hur det hjälper kan du tänka dig när du byter din bärbara dator / skrivbord, måste du investera minst hälften av dagen för att ladda ner och installera all programvara. Ta sedan alla viktiga filer manuellt till extern lagring eller till molnet och hämta dem sedan på din nya enhet. Även om du gör allt detta med ett höghastighets-LAN är det inte så lätt det kan låta.

Istället för att ta alla dessa huvudvärk, tänk om det fanns ett verktyg som klonar hela din enhet och du kan återställa den på en annan enhet? MiniTool gör det korrekt, och också exakt. Enkelt uttryckt erbjuder MiniTool Partition Wizard för Windows ett migreringsverktyg som hjälper dig att ställa in ditt nya system precis som du redan har på det gamla.

Dataåterställning och partitionsåterställning

Jag ska erkänna att det finns många verktyg exklusivt för dataåterställning. Men det betyder inte att ett allt-i-ett-verktyg som MiniTool inte kan leverera upp till dina förväntningar. MiniTool Partition Wizard kan täcka större delen av data även om du har formaterat disken.

MiniTool Partition Wizard Partition Recovery för Windows

MiniTool Partition Wizard Partition Recovery för Windows

MiniTool utför en djupgående hårddisksökning och återställer filer effektivt. Återställningsprestandan är inte begränsad till bara formaterad data. Det kan återställa filer som förlorats på grund av virusattack, strömavbrott, systemkrasch och felaktig användning från alla typer av hårddiskar.

En av de bästa delarna är att den också kan återställa en hel partition. För att förklara det, kan du återställa den gamla strukturen på hårddisken om du har ändrat partitionen efter formatering. Enligt min erfarenhet har företaget levererat lite mer än min förväntan så länge det gäller att återställa data.

Konvertera partition

Om du har en hårddisk större än 2 TB kanske du redan vet att det inte går att skapa mer än fyra primära partitioner med MBR-typen. Ja, du kan alltid skapa logiska enheter eftersom Windows stöder upp till 128 partitioner. Med MiniTool kan du konvertera den befintliga MBR-partitionen till GPT och få ut mesta möjliga av din hårddisk.

Det bästa är att den här processen framgångsrikt konverterar partitionstypen utan att förlora några data. Så om du planerar att uppgradera din hårddisk med 2 TB + eller om du vill ha antal partitioner kan MiniTool vara till stor hjälp.

Konvertera dynamisk disk till Basic

Detta är främst för användare som föredrar att ha ett dubbelt operativsystem på sin bärbara eller stationära dator. Du kan ha stött på ett fel som säger att Windows inte kan installeras på en dynamisk enhet. Istället för att gå runt på Google och spendera sömnlösa nätter, försök bättre MiniTool för att enkelt och snabbt konvertera dynamisk disk till grundläggande och fortsätt sedan med din dubbla OS-installation.

WinPE startbart media

Det kan finnas många anledningar till ett skadat Windows. Det kan bero på att MBR-partitionen är skadad eller överskriven, och PC / Laptop kan inte hitta Windows-installationen. I ett sådant fall kan du se ett fel på den svarta skärmen som säger att inget operativsystem hittades.

För det mesta är den enda lösningen på ett sådant problem att formatera hårddisken och installera om Windows. Men att göra det kommer att förlora all din data. Tack och lov, med MiniTool kan du skapa en startbar CD / DVD / USB som låter dig reparera partitionen. Om du inte fixar det kan du kopiera den partition som har dina data. Så du kommer åtminstone inte att förlora någon kritisk sak från din enhet.

Dom

MiniTool Partition Wizard är ett allt-i-ett-verktyg för Windows-användare som möjliggör återställning av data, partition och möjliggör också att säkra data om ditt operativsystem är helt skadat. MiniTool finns gratis med begränsade funktioner, men det finns en Pro-version tillgänglig om du vill få avancerade funktioner.

Ladda ner nu