Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Minimal Audio släpper Current: dess första mjuka synth kommer att få effekt

Minimal Audio är känt för sitt unika förhållningssätt till ljudeffekter, och utvecklaren har nu slagit igenom när den går in på marknaden för mjuka synthar.

Current är en synth med flera motorer som kombinerar en rad syntestekniker och kraftfullt artikulerande effekter inom ett enkelt instrument med snyggt användargränssnitt, och erbjuder ett revolutionerande sätt att skapa ljud.

Ett kraftfullt inträde på mjuksyntmarknaden

Innan vi går in i de roliga sakerna bör vi diskutera vad som har orsakat uppståndelse online: Currents prenumerationsbaserade modell.

Medan Minimalt ljud förblir engagerad i att erbjuda fristående, betala-för-egen-produkter tillsammans med sina prenumerationsbaserade instrument, har varumärket släppt Current som en prenumerationsbaserad produkt, exklusivt.

Minimal Audio introducerade ursprungligen sin prenumerationsmodell med “Stream”, en boutique-provinsamlingstjänst. Nu har de utökat detta tillvägagångssätt till Current.

Även om Currents prenumeration inte är för dyrt ($15 per månad eller $10 per månad för årliga prenumeranter), har det redan väckt konversationer online, och många är inte nöjda. Så om prenumerationer inte är din kopp te, är deras andra erbjudanden, såsom Cluster Delay, Rift distortion och Fuse multiband compressor, värda att utforska.

Ändå är Current ett mångsidigt, eature-rikt programvaruinstrument med en arkitektur med flera motorer. Ungefär som Arturias Pigments, erbjuder synth motorer för granulär sampling och spektral vågbar syntes, en additiv sub-oscillator, en tidssträckande sampler och morphingfilter.

Men på en marknad som redan är mättad med vågbara och virtuella analoga hybrider som Serum, Pigments, Massive X och Hive, är det Currents samplingsmöjligheter som skiljer synthen åt. Även om Minimal Audio har sammanställt ett bibliotek av wavetables som injicerar Current med personlighet, ger Currents granulära motor kontroll över parametrar som skiktning och spray, vilket ger ljuddesigner en mängd ljudmöjligheter.

Dessutom inkluderar Currents effektsvit Flex chorus, Cluster delay, Rift distortion, Morph EQ, Ripple phaser, Swarm reverb och Fuse compressor. Så … ja, Minimal Audio har kastat sina bästa effekter i Current vilket verkligen är ett uttalande.

Du kan ladda upp till nio effekter samtidigt och ordna dem som du vill innan du sparar dina egna förinställningar, och Minimal Audio har sagt att det är fast beslutet att utöka denna svit med fler effekter i framtiden.

Dessutom är Currents moduleringssystem lika intuitivt som det är flexibelt, packat med kuvert, LFO:er, makron och andra modulatorer, alla med enkel enkel dra-och-släpp-funktionalitet. Och när det är dags att konstruera melodier och rytmer ger synten en arpeggiator och till och med en ackordgenerator.

Medan vissa syntar tillhandahåller en integrerad molnbaserad innehållsplattform, tar Currents “Stream” det ett steg längre genom att erbjuda royalty free förinställningar, vågtabeller och sampel. Men prover och wavetables från Stream är royalty-free endast för användning inom Current, vilket begränsar deras mångsidighet jämfört med andra prenumerationstjänster som Loopcloud.

Så, är Current värt det?

För vissa kommer prenumerationsmodellen att vara en inträdesbarriär. Jag vet att jag föredrar pay-to-own-modeller mycket mer än prenumerationsmodeller. Det var inte så länge sedan som gjorde sin kundbas upprörd genom att konvertera alla sina produkter till prenumerationsbara innan de återställde detta beslut. Kommer Minimal Audio att hålla fast vid sina vapen?

För $15 per månad och $10 per månad för årliga prenumeranter, är Current ändå en övertygande och prisvärd synthesizer för musikproducenter och ljuddesigners. Du kan säga upp prenumerationen när som helst och fortfarande använda Current för uppspelning inom DAW-projekt, även om prenumerationen löper ut, vilket förhindrar eventuella avbrott i befintliga projekt.

Sammantaget tycker jag att Minimal Audio’s Current är en kraftfullt inspirerande och innovativ synthesizer, och den kommer utan tvekan att göra ett uttalande. Även om den prenumerationsbaserade modellen kanske inte passar alla, är det värt att utforska free 30-dagars provperiod för att se om “Current” kan ge mervärde till din musikproduktionsverktygslåda.