Mini LED-efterfrågan gör att priserna på LED-chips stiger

0 Shares


Med flera företag som förbereder sig för att lansera sina egna erbjudanden av bärbara datorer, surfplattor, bildskärmar och TV-apparater med den nya Mini LED-bakgrundsbelysningen, har leverantörer pressat på produktionskapaciteten för att möta den ökade efterfrågan. Detta har dock också lett till en ökning av priset på konventionella LED-chips.

Enligt en rapport från flera företag inom LED-försörjningskedjor började de tillverka LED-chips tidigt under fjärde kvartalet förra året. Men trots detta har den explosiva tillväxten i efterfrågan på Mini LED-chips lett till en ökning av deras produktionskapacitet, vilket även har påverkat andra konventionella LED-chips. På grund av detta har den globala försörjningskedjan sett en brist på LED-chips, vilket har lett till att vissa leverantörer har ökat offerten för chips som levereras till sina icke-nödvändiga kunder som ger relativt låga bruttomarginaler.

Dessa prisökningar är vanligtvis runt 5-10%. Dessutom tillägger rapporten att företag i LED-försörjningskedjan också har börjat aggressivt förvärva komponenter inom andra områden för att mildra kommande råvaruprishöjningar och komponentbrist. Detta beror främst på tillverkarnas snäva produktionskapacitet efter det kinesiska nyåret. Dessa brister har redan påverkat vissa serienummer eller specifikationer.

Mini LED

TrendForce menar att den strukturella bristen som drabbar LED-industrin främst beror på marknadens underskattning av den produktionskapacitet som behövdes för kritiska delar av leverantörskedjan. Således har leverantörer för närvarande större förhandlingsstyrka i prisförhandlingar för LED-chips på grund av ökade materialkostnader och begränsad materialtillgång också.

0 Shares