Mindre än hälften av stora amerikanska företag investerar i cybersäkerhet trots stor oro

Mindre än hälften av stora amerikanska företag investerar i cybersäkerhet trots stor oro

Cybersäkerhetslösningar

Att hänga med i den senaste cybersäkerheten kan kännas som att ständigt spela ikapp, med nya virusvarianter, dataintrång och ransomwareattacker som rapporteras varje dag. Tekniken har dock gjort denna uppgift enklare än någonsin, och investeringar i robusta lösningar som antivirusprogram och lösenordshanterare kan avsevärt minska riskerna.

49 % av företagen som tillfrågades av Tech.co rapporterade att de använde antivirusprogram för att skydda sina affärstillgångar, och 80 % var glada över att detta löste de utmaningar de hade ställts inför. Vad mer är, företag som valde att investera i antivirusprogram var mer benägna att också rapportera att de överträffade sina affärstillväxtmål. Å andra sidan var mer än hälften av företagen vi pratade med i riskzonen för virus, och antivirusprogram kan inte lösa alla affärssäkerhetsproblem ensamma.

Återigen visade vissa branscher tecken på att ligga mer efter än andra, till exempel rapporterade bara 25 % av redovisningsbranschen att de använde antivirusprogram, jämfört med 69 % av dem inom juristbranschen.

Lösenordshanterare kan vara ytterligare en livlina för anställda. Dessa minskar risken för dåliga lösenord som är lätta att hacka och upprepade lösenord, och de kan också varna användare om intrång i autentiseringsuppgifter. 32 % av dem som Tech.co pratade med hade redan en lösenordshanterarlösning på plats, men en del av den lägsta användningen sågs i de mest utsatta branscherna. Gästfrihet stack ut ännu en gång, eftersom endast 7 % av dem i branschen uppgav att de använder lösenordshanterare.

Med cybersäkerhetshot på uppgång och förvärrade av en mer sårbar arbetsstyrka på grund av den utbredda användningen av hybridarbete, är attacker för många företag inte så mycket ett fall av “om”, utan “när”. Att förbereda och höja digitala försvar kan avleda många av dessa attacker, men företag som inte investerar i säkerhet nu kommer sannolikt att betala ett mycket högre pris på lång sikt.

Relaterade Artiklar

Back to top button