Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Middag med Google

Jag gick faktiskt upp en timme för tidigt för att skriva upp CES-täckning men jag hade inte tid att redigera ihop alla bilder för uppdateringarna. Och i går kväll hände det mest intressanta som hindrade mig från att arbeta med det…

Jag var på Transmetas monter på utställningsgolvet och tittade på en demo av deras 2GHz 90nm Efficeon-processor över axeln på en grupp på tre personer. Transmeta-killen som ger demot är en AnandTech-läsare och en person som jag har haft många samtal med så när han såg mig där sa han till gruppen han pratade med att jag kunde gå i god för några av de prestationspåståenden han gjorde. En medlem i gruppen vände sig om och gav mig ett leende, jag förstod inte vem han var förrän senare.

Några minuter senare sträckte han ut handen och lät mig veta att han var ett stort fan och en regelbunden läsare av AnandTech – som vanligt blev jag ganska nöjd och glad över att se en så entusiastisk läsare på CES…sedan tittade jag ner på hans märke där det stod Google, Inc. Sedan tittade jag lite uppåt ungefär en tum på hans namn, där det stod Lawrence Page, aka Larry Page aka medgrundare av Google. Jag fick genast beröm för hans arbete 🙂

Vi pratade lite och det slutade med att han bjöd mig på middag med honom och några vänner, vilket slutade med att vara en av de mest intressanta upplevelserna jag någonsin haft när jag sprang AT. Killen är helt briljant, utbudet av hans kunskaper inom alla ämnen teknik är häpnadsväckande. Men han är också en genuint trevlig kille som råkar vara ganska passionerad över att driva Google som ett ingenjörsföretag först och främst. Jag fann mig själv att jag inte bara satt bredvid den här killen på middagen utan också pratade med honom om allt från AnandTech till skolan till bilindustrin.

Jag har träffat många chefer och grundare av företag tidigare, men ingen har någonsin stuckit ut så mycket som denna lilla inkörning med Mr. Page. Självklart var det tvunget att hända då jag fortfarande återhämtar mig från min förkylning/influensa och en dag efter att jag började tappa rösten av att jag pratade för mycket på mina möten.

Hur som helst, jag är på väg till flygplatsen nu och om allt går bra kommer jag att ha mycket tid att skriva på planet för att avsluta mina tankar om CES.

Tack så mycket för den förståelse ni alla uttryckte med hänvisning till mitt förra inlägg, ni har ingen aning om hur mycket sådana saker hjälper.

Ta hand om mig så är jag nästan återställd…woohoo!