Microsoft Xbox Series X-specifikationer avslöjade – 3,8 GHz AMD Zen 2 CPU, 16 GB GDDR6, 52CU Navi GPU, 1 TB NVME SSD

I en överraskning för nästan alla har Microsoft presenterat detaljerade specifikationer för sin kommande nästa generations konsol, Xbox Series X före lansering senare i år. Drivs av en AMD Zen 2 CPU och RDNA 2-klass GPU, kommer konsolen att ha många nya spännande funktioner som hittills exklusivt stöddes på datorer som 4K 60fps, hårdvarubaserade strålspårningar och mer.

Xbox Series X har några riktigt kraftfulla internaler, vilket markerar ett stort steg från föregående generation. För processorn har serien X en 8-kärnig AMD-processor som är specialdesignad baserat på Zen 2-arkitektur som kan klocka upp till 3,8 GHz. Och för GPU kommer den att ha en AMD RDNA 2 GPU som har 52 beräkningsenheter som körs med en frekvens på 1,825 GHz. Som komplement till dessa finns 16 GB GDDR6-minne och 1 TB anpassad NVME SSD (äntligen).

Med en galen mängd hästkrafter kommer serien X med massor av funktioner som konsolspelare helt enkelt inte hade tidigare. Från hårdvaruaccelererad DirectX Raytraced-grafik, bättre bakåtkompatibilitet, 4K 60fps-spel eller 1080p 120fps, Variable Refresh Rate (VRR) och Auto Low Latency Mode (ALLM), som är aktiverade av HDMI 2.1. En av höjdpunktsteknikerna för Series X heter Quick Resume. Med den kan spelare återuppta flera spel med en knapptryckning för flera titlar samtidigt.

För att kyla alla dessa interner designade teamet på Microsoft Series X med en mer PC-liknande torndesign. Den har en enda specialdesignad fläkt som blåser luft genom systemet och en massiv ångkammare för att kyla SoC. När bilderna på Xbox först avslöjades sprängde hela internet, där alla pratade de slående likheterna mellan konsolen och en dator.

Kylskåp för skala. #PowerYourDreams pic.twitter.com/2n4OEUKXUz

– Xbox (@Xbox) 16 mars 2020

En annan meme som cirkulerades visade nästa konsol som ersatte kylen i ett kök. Det ser ut som att Xbox-teamet har kul eftersom de twittrade detta som svar i går kväll.

En avgörande detalj som Microsoft ännu inte har avslöjat är priset på Series X. Med så många kraftfulla interna enheter kommer konsolen säkert att ha ett enormt prishopp jämfört med föregående generation. Det kan förklara varför Microsoft släpper information om serien X, i ett försök att generera hype och se till att människor börjar spara pengar när konsolen gör sig redo att släppas under semestern 2020.

Källa

Relaterade Artiklar

Back to top button