Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Microsoft Windows 12 kan rulla ut 2024: Kontrollera förväntade funktioner, priser och mer

Ämne: Microsoft Windows 12 kan rulla ut 2024: Kontrollera förväntade funktioner, priser och mer

Microsoft rullade ut Windows 11 förra året som redan är tillgängligt för de flesta av de stödda systemen. Nu sägs det att företaget redan har börjat arbeta med lanseringen av Windows 12. Windows har möjligen fått namnet Next Valley. I en parallell information har Windows 11 23H2-versionen stoppats och allt fokus har flyttats till Windows 12.

Enligt läckorna kommer Microsoft först att rulla ut Windows 11 22H2 i september eller oktober 2022. Microsoft kommer att följa en 3-årig releasecykel för Windows operativsystem. Så med tanke på att Windows 11 lanserades 2021 kan vi förvänta oss att se Windows 12 under 2022:s fjärde kvartal.

Förväntade funktioner i Windows 12?

Microsoft har inte bekräftat något angående funktionerna i det kommande Windows. Ändå kan företaget ses testa olika funktioner i Dev-kanalen. Vi kan få se en annan typ av aktivitetsfält i Windows 12. Utöver det testar Microsoft också meddelandemärkena för väderwidgeten. Inte bara detta, utan den senaste versionen kommer också att ha möjlighet att kopiera ett telefonnummer, tid och datum. Vi kan också få se några av de nämnda funktionerna i den kommande Windows 11-uppdateringen också.

Tja, vi kan inte kommentera det faktum om Windows 12 kommer att vara tillgängligt för free eller inte. Vi kan förvänta oss att alla datorer som är kvalificerade för Windows 12 kommer att få möjligheten att installera det, på samma sätt som vi fick se i fallet med Windows 11. Å andra sidan skulle du vara tänkt att betala för detaljhandeln licens om du vill köra på Windows 12 på en specialbyggd PC.

Systemkrav för Windows 12

När det gäller systemkraven kommer Microsoft inte att göra det svårt för kunderna. Vi kan dock förvänta oss en begränsning vad gäller processorer då Microsoft säkert kommer att utesluta de gamla processorerna från bilden. Men en sak som vi är säkra på är att om din bärbara dator eller PC kan köra Windows 11, så är den troligen redan klar för att köra Windows 12. Här har vi nämnt de förväntade systemkraven för Windows 12:

  • Systemets firmware: UEFI, Secure Boot Capable
  • Chipset: 1GHz eller snabbare parat med 2 eller fler kärnor på en kompatibel 64-bitars SoC.
  • Lagring: 64 GB eller mer
  • Minne: Minst 4GB RAM
  • TPM: TPM Trusted Platform Mobile (TPM) version 2.0
  • Skärm: Högupplöst (720p), skärm större än 9 tum
  • Grafikkort: DirectX 12 eller bättre

Obs: För att komma igång behöver du uppenbarligen en stabil internetanslutning tillsammans med ett Microsoft-konto. Om du inte redan har ett Microsoft-konto kan du enkelt skapa ett.