Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Microsoft Teams låter dig snart kombinera personliga och arbetskonton

Microsoft Teams kommer snart att göra den onödigt mödosamma uppgiften att växla mellan dina personliga och arbetskonton till ett minne blott med en ny uppdatering.

Uppdateringen gör det enklare för dem som använder webbkonferenstjänst att ta personliga samtal med de säkerhetsbestämmelser som finns på deras arbetskonton.

Först tillkännagavs redan i februari 2021, Microsoft har nu gått in i “utrullningsperioden”, enligt Microsoft 365-färdplanen – så funktionen kommer att vara tillgänglig mycket snart.

Vad tillåter uppdateringen teamanvändare att göra?

Enligt Microsoft 365 färdplanefter uppdateringen, “Teams användare kommer att kunna chatta med teammedlemmar som är utanför deras arbetsnätverk och har ett Teams personligt konto.”

Den största fördelen med förändringen är att kunna hålla sig under säkerhets- och efterlevnadsbestämmelserna som tillhandahålls för företag och organisationer under 1:1-samtal med personliga Teams-kontoanvändare.

Förändringen kommer att rullas ut till alla Microsoft Teams-användare över hela världen, så oavsett vilket land du eller ditt företag är baserat i har du tillgång till den här nya funktionen.

Microsoft Teams and the World of Hybrid Working

Videokonferensplattformar som Microsoft Teams – såväl som konkurrenter som t.ex Zoom – ökade i popularitet under 2020 och har fortsatt att lägga till fler företag till sin kundbas sedan dess.

Under de senaste sex månaderna har Microsoft lagt till olika funktioner för att göra det till ett mer funktionellt program för användare och i sin tur göra deras företag mer effektiva.

Uppdateringar som rullades ut i december 2021 innebar att man bytte mellan chattar och kanaler mycket snabbare i ett försök att ge bättre appprestanda.

På förhand, i oktober, rullade Teams ut sin förnyad whiteboard-funktion och gjorde det möjligt att lägga till bilder och former, samt öka antalet tillgängliga mallar till 41.

Och månaden innan dess lade Microsoft till en funktion som automatiskt slår på live-transkription – som rullades ut tidigare 2021 – när du börjar spela in ett möte.

Är Microsoft Teams rätt passform för mitt företag?

Om du ännu inte har hoppat på bandwagon för webbkonferenser – eller så upptäcker du att den aktuella applikationen du använder otillfredsställande för ditt företags behov – kan det vara dags att överväga Microsoft Teams.

Enligt Enlyft14 % av företagen som använder Microsoft Teams producerar datorprogramvara, ytterligare 7 % tillhandahåller informationsteknik och tjänster, 6 % är inom sjukhus- och hälsovårdsbranschen och 5 % är utbildningsledningsteam.

Microsoft Teams är ett flexibelt program som kan tillgodose inte bara team av olika storlekar, utan team i ett brett spektrum av branscher.

Den stora fördelen med Microsoft Teams är att om du redan använder Microsoft Office i din dagliga arbetsdag kommer du att uppleva sömlös integration. Detta sätter det före andra konkurrerande appar som Slack eftersom du till exempel kan bjuda in människor till ett möte och sedan alla arbeta på samma Microsoft Word-dokument tillsammans.

Den andra fördelen med Microsoft är antalet uppdateringar som det rullar ut – precis som den som diskuterades i början av den här artikeln – så att du och ditt företag garanterat aldrig blir kvar.

Naturligtvis är Microsoft Teams inte den enda webbkonferenstjänsten där ute – kolla in vår tabell nedan för att se hur det går mot sina rivaler: